Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TÜRK KADINI EFSANEDİR”

“TÜRK KADINI EFSANEDİR”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Başkanı Sema Akgül Kışlak, ‘5 Aralık Türk Kadın’ına Seçme ve Seçilme Hakkı’ tanınmasının yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Başkanı Sema Akgül Kışlak, ‘5 Aralık Türk Kadın’ına Seçme ve Seçilme Hakkı’ tanınmasının yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Türk tarihinde kadının geri planda kalmadığını belirten Sema Akgül Kışlak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına söz sahibi olmanın yolunu açtığı, dünyanın dört bir yanında kadının geri planda olduğu dönemde, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yönetim kademelerinde kendi seçimini yapma, kendini temsil etme hakkını vererek demokrasinin ve cumhuriyetin beşiği olduğunun ispatını ortaya koyan bu hakkın verilişinin 83. Yılına erişmiş bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 2016 yılı TUIK verilerine baktığımız zaman Türkiye nüfusunun %49.8’ini yani 39 Milyon 771 bin 221’i biz Türk kadınları oluşturuyoruz. Nüfusta ki eşitliğimiz elbette ki seçme ve seçilmeye, kendi irademizi beyan etmeye yeter de artar bile.

“TÜRK KADINI EFSANEDİR”

5 Aralık 1934 yılı kadınının sadece evinde hayat süren, kendi yazgısına boyun eğen ve tüm bunlara maruz kalmasını kadının fıtratı sayan zihniyetin önüne adeta set çekmiş, çelikten irade ortaya koymuş yepyeni bir sayfanın açılışıdır.  Dünyanın her kesimin de kadın; kutsaldır, berekettir, nesillerin devamıdır lakin şunu belirtmeden geçemeyeceğim, dünya da kadın emanettir ama Türk kadını efsanedir. Olunmazı önce Allahın izni, sonra da bitmez tükenmez azmi ile mümkün kılandır. Cephe de asker, evin de hanım, ocağın da aş, devletine ordudur. Tüm bu irade ve kararlılığın kelime karşılığı olan Türk kadını nasıl olur da kendini temsil edemez nasıl olur da kendisini temsil edeni seçemez durumuna düşürülebilirdi?

Tüm bunların medeniyet ve hars idealleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü görmezden gelemezdi ve gelmedi de. Hakkını arayan, hak için çabalayan kadınlarımızın yolu açılmış geleceği aydınlanmış ve bizde varız sözleri hayat bulmuştur. Her ne kadar ülkemizde ki yıllara göre tespit edilen istatistiksel veriler kadının çok fazla söz sahibi olma oranlarının düşük olduğunu göstermiş olsa da bizim Türk kadınına olan güvenimiz de desteğimiz de sonsuzdur.  Zübeyde Hanımların, İl bilge Katunların, Kılafuz Haticelerin ve Halide Ediplerin yolun da yürüyen asil Türk Kadını söz sahibi olduğun gün kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

 

Etiketler: