Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BUGÜN ZİHİNLERDE BİR FARKINDALIK OLUŞTURABİLİRİZ”

“BUGÜN ZİHİNLERDE BİR FARKINDALIK OLUŞTURABİLİRİZ”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Sarıcalar Özel İş Uygulama Merkezi ve Cumhuriyet Ortaokulu tarafından “yaşanabilir bir dünya için engelleri beraber aşalım” Bolu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Salonu'nda sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü İsmail Karakurt, Canip Baysal Ortaokulu Özel Eğitim Müdürü Ayşe Elif Çelik, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dünya Engelliler Günü kapsamında Sarıcalar Özel Eğitim Merkezi ve Canip Baysal Ortaokulu Özel Eğitim ortak hazırladığı etkinlik “Farkındalık Programı” Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü İsmail Karakurt tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Karakurt konuşmasında; “1992 yılında 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü olarak kabul edilmiş ve tüm dünyada olduğu gibi engellilerin topluma kazandırılması ve farkındalık yaratılması amacıyla faaliyetlerin yapıldığı bir gün olarak ülkemizde de benimsenmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre nüfusumuzun %12’sinin engelli olduğu ve her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu göz önünde bulundurulduğunda engelli vatandaşlarımız için sunacağımız sağlık, eğitim ve toplumsal yaşama katılım gibi temel sorunların çözümünün ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi olarak öğretmen ile en büyük hedefimiz Ulu Önder Atatürk’ün eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur sözünde olduğu gibi hiçbir öğrencimizi ayırt etmeden onları üretken bireyler getirmek ve toplum içinde bağımsız yaşayabilecek yeterlilikleri kazandırmaktır. Ancak bu eğitim yolculuğunda tek başına başarılı olmamız mümkün değildir. Tüm toplumuz desteğine ihtiyaç duymaktayız. Bu özel günde hepimizin üzerine düşen görev engellilerin yaşadıkları sorunların sadece kendileri değil ailelerin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu bilmek ve herkesi bilinçlendirmeye çalışmaktır. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak tüm toplumun desteği işe mümkündür. Öğrencilerimizin velilerimizin öğretmenlerimizin desteği ile birlikte hazırladığımız programın ile engelli bireylerin neleri başarabildiklerini huzurlarınıza sunuyoruz. Umuyoruz ki bugün zihinlerde bir farkındalık oluşturabiliriz. Yaşanabilir bir dünya için gelin engelleri birlikte aşalım” şeklinde konuştu.

Yoğun katılımın olduğu farkındalık programında Canip Baysal Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini işaret diliyle hazırladığı şarkılar sahnelendi. Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi(Okulu) öğrencileri ve anneleri şiirler okudu. Okulda okuyan öğrencilerin anneleri tarafından çocuklarına yazılan şiirlerin okunması salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. “Ispanaklı Yumurta” tarifinin neşe dolu sunumu izleyicilerden tam not aldı.

Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi(Okulu), ritim grubu ve halk oyunları ekibinin gösterileriyle devam eden programın sonunda Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, okul idareci, öğretmen ve öğrencilerini hazırlanan program nedeniyle tebrik etti ve protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

Etiketler: