Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HER GÜN PEYNİR YEMENİN FAYDASI

HER GÜN PEYNİR YEMENİN FAYDASI
Peynirin sayısız faydalarının yanında birtakım zararları da olduğu konuşulup duruyor. Ancak uzmanlar her gün peynir yemenin yeni faydalarını ortaya çıkardı.

Günde kibrit kutusu, yani 40 gram kadar, peynir tüketmek kalp hastalıkları riskini %14'e kadar azaltırken felç riskini ise %10'a kadar azaltıyor. Çin'de yapılan araştırmada peynir ve kalp hastalıkları riskine dair 15 farklı çalışmanın analizi yapıldı. Yapılan araştırma sonucunda peynirin iyi kolesterol seviyesini arttırarak kötü kolesterol seviyesini azaldığını ortaya çıkardı.

Peynir yüksek oranda doymuş yağ içerdiği için kalp sağlığını olumsuz etkilediği düşünülüyordu ancak peynirdeki kalsiyum oranının da yüksek olması bu yağın çok azının vücut tarafından emileceği anlamına geliyor. Ayrıca içerdiği bir asidin damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olduğu anlaşıldı.

 

Azı karar çoğu zarar
Britanya Kalp Vakfı peynirin zengin bir kalsiyum kaynağı olduğunu belirtiyor ancak günde 30 gram peynirin, tavsiye edilen günlük kalori alımının %7'sini doldurduğu konusunda uyarıyor. Bu yüzden kalp hastalarına peynirden alacakları kalsiyumu süt ve yoğurttan alarak kalori alımını azaltmaları öneriliyor.
Kısacası ölçülü bir diyet programınız varsa günde 30-40 grama kadar peynir tüketebilirsiniz. Aksi takdirde gün içinde alacağınız kalori miktarını sabahtan doldurmak istemezsiniz.

 

Kahvaltıyı asla atlamayın
Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu artık biliyoruz. Bu hafta yapılan başka bir araştırmada kahvaltıyı atlamanın diyabet ve kalp hastalıkları riskini arttırdığı sonucuna varılmıştı. Sabah öğününü atlamak damar tıkanıklığı, kolesterol ve damar sertleşmesi gibi problemleri tetikleyerek çeşitli kalp hastalıklarına yol açıyor.

Etiketler: peynir