Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“MHP, HİÇBİR PROVATİF OLAY İÇİNE ÇEKİLEMEZ, İZİN VERMEYİZ”

“MHP, HİÇBİR PROVATİF OLAY İÇİNE ÇEKİLEMEZ, İZİN VERMEYİZ”
MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, Bolu Belediyesi tarafından Paşaköy Kavşağında ki duvarlara çizilen Türkiye Cumhuriyeti tarihine damga vurmuş devlet büyükleri ve Bolu'nun manevi babası hayırsever İş adamı İzzet Baysal'ın portresi ile hafızalara kazınan sözlerinin Karayolları ekipleri tarafından ‘Gece Yarısı Operasyonu'yla boyanarak, kapatılmak istenmesi olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber: Aslı Akış

15 Ekim Perşembe gece saatlerinde Paşaköy Altgeçidindeki siyasi liderlerin ve Alparslan Türkeş'in portresinin üzerinin boyanması üzerine olay yerine giden MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, yapılan uygulamanın şekli ve zamanının kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

“TÜRK MİLLETİ ORTAK DEĞERLERİ İLE BİR BÜTÜNDÜR”

Cihan Başaran, olay yerine gittiklerinde yetkili birini bulamadıklarını belirterek;  “Türk milleti ortak değerleri ile bir bütündür. Türk milleti tarihe damgasını vurmuş değerli büyüklerinin destansı yaşam hikayeleri ve hatıraları ile güçlenir, sözlerinden ders alır ve geleceğe güvenle bakar. Dün gece, Türk siyasetine damgasını vurmuş değerli insanların resimlerinin bulunduğu bir alanda, hiç kimseye haber verilmeden, bir gece operasyonu ile resimlerinin kaldırılmak amacıyla boyanması olayı ile karşılaştık. Olay yerine geldiğimizde MHP Lideri Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş ile Necmettin Erbakan'ın duvardaki resimlerinin boyanarak kapatıldığını gördük. Öncelikle bir provakatif eylem olup olmadığını öğrendik. Karayollarına bağlı işçilerin kendilerine verilen talimat ile yol kenarındaki lider resimlerinin kaldırmaya çalıştığın tespit ettik. Olay yerinde muhatap olacağımız herhangi bir yetkili de bulamadık. Görevi sadece verilen talimatı yapmak olan işçilerin, aldığı tepkilere engel olarak olayların büyümesini engelledik” diye konuştu.

“NEREDEN BAKSAN TUTARSIZLIK”

 “Bolu Belediyesinin bu resimleri, karayolları mevzuatına aykırı ve izinsiz yaptığı belirtiliyor” diyen Başaran;  “Bolu Belediye Başkanı, resimlerin yapımı 2 ay sürdü, neden o zaman durdurmadıklarını belirtiyor. Karayolları bir gece operasyonu ile yangından mal kaçırır gibi resimleri boyamaya kalkıyor. Bolu Belediye Başkanı, biz devlet düşmanlarından provakatif bir eylem bekliyorduk diyor, bu istihbarattan aldığı bir bilgi mi, yoksa kendi öngörüsü mü, insanların kafasını karıştırıyor. Neresinden bakarsanız bakın, ilk başlangıcındaki hukuki izin eksikliğinden tutun da yapımı sırasında hukuksuzluğa göz yumulmasına kadar nerden baksan tutarsızlık” ifadelerini kullandı.

 “YAPILAN UYGULAMANIN ŞEKLİ VE ZAMANI BİZİ ÇOK ÜZDÜ”

Yapılan uygulamanın şekli ve zamanının kendilerini üzdüğünü vurgulayan Başaran; “Perşembe geceden bu yana telefonlarımız hiç susmuyor. Alparslan Türkeş bizim değer verdiğimiz liderimiz ve siyasi hareketimizin kurucusu. Başbuğ unvanıyla kalplerimize kazıdığımız rahmetli liderimizin resminin, resmî kurumlara ve bizlere haber verilmeden kaldırılmak istenmesi, yapılan uygulamanın şekli ve zamanı bizi üzdü. Rahmetli Necmettin Erbakan hocanın da resminin boya ile kapatıldığını gördük. Devletin karayollarında tasarruf yetkisi vardır, buna itirazım yok. Ancak bunun mutlaka toplum vicdanını ve değerlerini incitmeyecek şekilde yapılması gerekirdi. Gecenin bir saatinde haber alır almaz, olay yerine geldiğimde karşılaştığım görüntü canımı acıtıyor. Biz olay yerine gelmeden önce, konuyu bilmeyen vatandaşlarımız, tepki göstermiş olsa ve olaylar çıksaydı bunun hesabını kim erecekti. Görevi sadece verilen talimatı yapmak olan işçilerin üzerine, provakatif amaçlı fiili bir saldırı yapılmış olsa ceza kime kesilecekti” şeklinde konuştu.

“MHP, HİÇBİR PROVATİF OLAY İÇİNE ÇEKİLEMEZ, İZİN VERMEYİZ”

MHP olarak hiçbir provakatif olayın içinde olamayacaklarına ifade eden Cihan Başaran;

Bolu Belediyesi tarafından, mevzuata aykırı ve izinsiz yapılan resimlerin, bizlere haber verilmeden ve camiamızın vicdani onayı alınmadan, Karayolları tarafından bir gece operasyonu ile kaldırılması, boyanması olayı MHP ve Ülkü Ocaklarını üzmüştür, incitmiştir. Provake edilmeye açık olan bu olayda, hiçbir kesimin gazına gelmeyiz, hiçbir provakatif eylemin içerisinde olmayız. Devletin kurumları arasında yaşanan bu karmaşık olayın tarafı olmayız” dedi.

 

Etiketler: bolu haberler