Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TAMAMEN DEMOKRASİ GELİYOR, TAM DEĞİŞİM GELİYOR”

“TAMAMEN DEMOKRASİ GELİYOR, TAM DEĞİŞİM GELİYOR”
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 26 Eylül’deki Büyük Kurultay öncesi Bolu’da gerçekleşen örgüt oylaması sırasında partilileriyle bir araya geldi. Programa TDP Genel Başkan Yardımcısı Maksut Beykoz ve Yavuz Ak, TDP Bolu İl Başkanı Mithat Eser ile partililer katıldı.

Haber: Aslı Akış

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, büyük kurultay için kentleri gezmeye başladı. Sarıgül, genel başkan adayını belirlemek için temaslarda bulunduğu ziyaretler kapsamında Bolu’daydı. Uzun süre CHP’de siyaset yapan, ardından Şişli Belediye Başkanlığı da yapan Mustafa Sarıgül, partisinden istifa ederek Türkiye Değişim Partisi'ni kurdu ve teşkilatlanma çalışmalarında büyük yol kat ederek büyük kurultay hazırlıklarına başladı. Büyük kurultay hazırlıkları kapsamında Bolu’ya gelen Sarıgül, genel başkan adaylarını belirleme sürecinde Bolu’da oy kullanma işlemini yakından takip etti.

“DEMOKRASİ İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ BİR ADIMI ATIYORUZ”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye değişim partisinin Türkiye için demokrasi tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğine dikkat çekerek; “Bugün Türkiye’mizde demokrasi için son derece önemli bir adımı atıyoruz. Bugünü tarih sayfalarına kaydediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinde ilk bir siyasi partinin Genel Başkanını partiye kayıtlı üyeler seçiyor. Bu barış adına, özgürlük adına oylara verilen değer açısından oylara verilen kıymet açısından da son derece kıymetlidir. Bir siyasi partinin Genel Başkanı partiye kayıtlı üyelerine güvenemezse milyonlarca yurttaşımıza nasıl güvenecek. Bugüne kadar birçok siyasi laf söylediler ama uygulama ve icraatlarını yerine getirmediler. Türkiye Değişim Partisi ne söylerse onu yapan bir partidir. Türkiye Değişim Partisi ne söylerse onu yerine getiren bir siyasi partidir” şeklinde konuştu.

“DELEGE AĞALI SİSTEMİNE SON VERİYORUZ”

Mustafa Sarıgül, partisinde delege sistemini kaldırdıklarını da ifade ederek, partiye kayıtlı üye ve vatandaşların oyuyla iktidar olmak istediklerini söyledi. Sarıgül,  “Bugünden itibaren Türkiye’de delege ağalı sistemine son veriyoruz. O delegelerin nasıl seçildiğini o delegelerin hangi şartlarda hangi koşullarda biz çok iyi biliyoruz. O delege ağalarının oyunlarını bozuyoruz. Ankara’ya giden o delegelerin hangi otellerde nasıl ağırlandığını Genel Başkanı, Parti Meclis Üyelerini, Genel Başkan Yardımcılarını o delegelerin nasıl seçtiğini biliyoruz. Bugünden itibaren Türkiye’mizde delege sistemini kaldırıyoruz. Delege sistemine son veriyoruz. Çünkü delegeler parti içinde iktidarda kalmayı bilir. Delegenin oyuyla ömür boyu Genel Başkan olabilirsiniz. Ama biz delegenin oyuyla Genel Başkan değil, partiye kayıtlı üyelerimizin ve yurttaşlarımızın oyuyla inşallah iktidar olmak istiyoruz. Başbakan olmak istiyoruz.

“TAMAMEN DEMOKRASİ GELİYOR, TAM DEĞİŞİM GELİYOR”

Bugünden sonra ilçe başkanlarımızı, partiye kayıtlı üyeler, Genel Başkanı partiye kayıtlı üyeler seçiyor. Tamamen demokrasi geliyor, tam değişim geliyor. Türkiye Değişim Partisi adında yazıldığı değişimi lafta değil değişimi bugün icraatta paylaşıyor, icraatta uyguluyor. Her siyasi partiye kayıtlı üyeler kendi genel merkezlerine diyecekler ki, artık genel başkanımızı 1000 tane delege değil, genel başkanı partiye kayıtlı üyeler seçsin. Bugünden itibaren tam demokrasi başlıyor” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKAN KOLTUKLARI ZAMAN TÜKETME YERİ DEĞİL, HİZMET ÜRETME YERİDİR”

Genel başkan koltuklarının zaman tüketme değil hizmet üretme yerleri olduğunun altını çizen Mustafa Sarıgül; “Bolu’da bugün bütün Türkiye’de bütün Değişim Partisi il ve ilçelerinde oy kullanan üyelerimiz yarın diyecekler ki evet, Genel Başkanların parti üyeleri tarafından seçilmesini ilk önce biz başlatmıştık. Biz ilk oy kullananlardanız. O yüzden Türkiye Değişim Partisi birçok olayda öncü olduğu gibi bugün bu olayda da öncüdür. Bende bugün partimize kayıtlı üyelerin oy kullanmasıyla birlikte son derece büyük gurur yaşıyorum. Bu bizim partimiz kuruluş beyannamesinde yazıyor.  Aklınıza şöyle bir şey gelebilir. Bu ileride değişebilir, değiştirebilirsiniz. Hayır, bunu biz değiştiremeyiz. Çünkü Türkiye Değişim Partisinin anayasanın da bu yazıyor ve genel başkan partisini 2 genel seçim iktidara taşıyamıyorsa, görevi gençlere bırakıyor. O da bizim olmazsa olmazımızdır. Çünkü Genel Başkan koltukları zaman tüketme yeri değil, hizmet üretme yeridir” diye konuştu.

“BUGÜN TÜRKİYE’MİZDE YEPYENİ BİR GÜN, DEMOKRASİ BAYRAMI YAŞANIYOR”

Sarıgül, partisinde demokrasi açısından bayram yaşandığına da vurgu yaparak; “Bolu’muzda, Düzce’mizde, Sakarya’mızda, Kocaeli’mizde, İstanbul’umuzda, Zonguldak’ımızda ve Türkiye’mizin birçok noktasında il merkezlerimizde bugün bu demokrasi bayramı yaşanıyor. Bu demokrasi bayramının yaşanması Türkiye’miz açısından son derece önemlidir. Dünya demokrasi tarihi açısından da son derece önemlidir. Bugün bir kez daha altını çiziyorum Türkiye’mizde yepyeni bir gün. Demokrasi tarihinde bugün bir ilke imza atıyoruz. Türkiye demokrasi tarihi yazılırken, bugün mutlaka yazılacaktır” dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün açıklamalarının akabinde Kurultay öncesi genel başkan adaylarını belirlemek için sandığa gidildi. İl Başkanı Mithat Eser oyunu kullandı. Sarıgül, daha sonra Ankara’ya gitmek için Bolu’dan ayrıldı. 
Etiketler: bolu haberler