Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ OLARAK DEVAM EDİYOR”

“KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ OLARAK DEVAM EDİYOR”
Bolu Valiliği, Cuma’dan bu yana etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle kriz masası kurdu.

HABER: ASLI AKIŞ

İlimizde yoğun kar ve tipi hayatı olumsuz etkiledi Valilik bünyesinde Kriz Merkezi kuruldu. Bolu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kriz Merkezi ile karla mücadele ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ve görevli personel teyakkuz haline geçerek gerekli bütün tedbirleri aldı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit “Karayolları, Emniyet, Jandarma, AFAD, İl Özel İdaresi ve Kızılay ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve yollarımızın açık tutulması için fedakâr bir şekilde çalışmalarını sürdürdüler. İl Özel İdaresi ekiplerimiz 4.500 km’lik köy yolu ağımızın açılması için 64 ekip ve 120 personelle karla mücadele çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“KIŞ LASTİĞİ VE ZİNCİRİ OLMAYAN ARAÇLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMEYECEK”

Ümit, trafikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşında uyarılarda bulunarak; “Ancak alınan tüm tedbirlere rağmen; kış lastiği olmayan, zincirsiz ve kurallara uymayan tırlar başta olmak üzere bazı araçların yoğun kar yağışı ve buzlanmanın da etkisiyle yolda kalmaları, kazalara sebebiyet vermeleri ve özellikle de Tır’ların makaslamaları (Yolu kapatmaları) nedeniyle ülkemizin en önemli güzergâhlarından olan Anadolu Otoyolu İlimiz güzergahı ve bağlantı yollarında trafik akışında aksamalar meydana gelmiştir. AFAD, Kızılay ve STK gönüllüleri aracılığıyla trafikte kalmış vatandaşlarımızın lojistik desteklerinin sağlanması için de gerekli çalışmalar yapılmıştır. Kış şartlarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkılmasından kaynaklanan bu hadiselerin tekrar yaşanmaması için güvenlik güçlerimiz ve Karayolları ekiplerimiz koordineli olarak kış lastiği ve zinciri olmayan araçların geçişini durdurarak gerekli kontrolleri yapmak suretiyle denetimlerine 24 saat esasına göre devam etmektedirler” ifadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler