Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HEDEFİMİZ DEMOKRATİK PARLEMENTER SİSTEM”

“HEDEFİMİZ DEMOKRATİK PARLEMENTER SİSTEM”
İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Ben cumhurbaşkanlığına değil başbakanlığa adayım” söyleminin ardında yatan gerçekleri ifade etti. Örnekbaş İYİ Parti hedefinin tek adam rejiminden kurtulup parlementer sisteme geçişin taşlarını döşemek olduğunu söyledi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili süreci netleşti. Akşener “Ben aday değilim. Kendi adıma bunu konuşabilirim. Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, net bir şekilde. Bunu daha önce söyledim, şimdi daha net söyleyeyim, daha evvel söyledim anlaşılamadı bir türlü. Ben aday değilim, kendi adıma bunu net bir şekilde söylüyorum, kendi adıma söylenen bir söz bu. Kim aday olacak kısmında seçilecek, kazanacak bir adayla ve cumhurbaşkanlığını devam ettirecek bir adayla gideceğiz. Ben aday değilim, ben başbakanlığa adayım” değerlendirmesinde bulundu.

“ONLARIN TEK HEDEFİ KOLTUK”

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Genel Başkan Meral Akşener’in söylemleri üzerine yaptığı değerlendirmede verilen mesajları  “İYİ Parti’nin hedefi Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de ifade ettiği gibi tek adam rejiminden kurtulup parlementer sisteme geçişin yolunu aramak ve bulmaktır. Bizim ikili bir sistem hedefimiz var. İktidarın etrafında kümelenen siyasi yapılar tek adam rejimini sürdürmenin yollarını aramakta ve sonsuz yetkilerle padişahlık düzenini sürdürmek istemektedirler. Onların tek hedefi budur. Tek amaçları yetkilerini ve koltuklarını korumaktır.

“GENEL BAŞKANIMIZIN MESAJLARI DOĞRU ANLAŞILMALIDIR”

Bizler ilk olarak bu düzenin değişmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanı adayı olacak kişinin demokratik parlementer sistemin yolunu açacak girişimlerde bulunacak ve bu süreci başlatacak kişi olacaktır. Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanımızın net olarak tarif ettiği şekilde hiç bir şekilde parlementer sisteme geçiş konusunda tereddütlü hareket etmeyecektir. Bu konuda en ufak bir soru işareti taşıyacak aday,  İYİ parti tarafından tercih edilmeyecektir. Genel Başkanımızın ikinci yaptığı vurgunun doğru ve net anlaşılması gerekmektedir. Genel Başkanımız “Ben başbakanlığa adayım” vurgusuyla icracı bir göreve talip olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı makamının bugünkü yetkilerinden arınmış olacağının altını çizmiştir. Daha demokratik bir Türkiye konusundaki samimiyeti bundan daha net ifade etmek ve fiili olarak göstermek mümkün değildir.

“TEK ADAM REJİMİN ÜLKEMİZDE YARATTIĞI BİLANÇO ORTADIR”

En önemli meselemiz ülkemizin tek adam rejiminden kurtulması, demokrasiyi içselleştirerek parlamenter sisteme geçiş yapmasıdır. İYİ parti ülke meselelerini her zaman olduğu gibi birinci öncelik olarak değerlendirmektedir. Biz aziz milletimizin yüksek ferasetine her zaman inandık, inanmaya devam ediyoruz. Tek adam rejimin ülkemizde yarattığı bilanço ortadır. Ülkemizin hak ettiği hedefe ulaşabilmesi için bu durumdan kurtulmaktan başka çaresi kalmamıştır. İYİ Parti olarak gösterdiğimiz hedefe doğru milletimizle birlikte yılmadan yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” Şeklinde ifade etti. 
Etiketler: bolu haberler