Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU KADAR LİNÇ EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL”

“BU KADAR LİNÇ EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP MYK tarafından ‘uyarı cezası’ istemiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan ilgili değerlendirmede bulundu. Türkoğlu; “Partiye bu kadar emek vermiş bu kadar değerli bir yol arkadaşımızın kötü niyetinin olmadığını biliyoruz. Hemen akabinde özür dilediği bir olayla ilgili biz bu kadar olayın çok abartılmasına farklı yönlere çekilmesine anlam veremedik” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, CHP’de farklı görevler üstlendiğini ve kendisinden yardım isteyen bir kadın hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle linç edilmesinin doğru olmadığını vurgulayan CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, konunun siyasi malzeme haline getirildiğini söyledi. Türkoğlu, kadın cinayetleri, kadına uygulanan şiddet ve mobbing ile ilgili iktidara yüklendi.

“TANJU BEY PARTİMİZ EMEK VERMİŞ BAŞARILI BİRİ”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu; “Parti Genel Merkezimiz MYK geçen günlerde toplanarak Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın ne yazık ki kendisinin de sonra işin farklı taraflara çekilmesinden sonra üzüldüğü ve özür dilediği bir olaydan dolayı uyarı cezasıyla Yüksek Disiplin Kuruluna sevkini konuştu. Siyasette belli bir yere gelmek kazanmak çok zordur. Çok büyük uğraşlar, çok büyük emekler ister. Tanju Bey’de ilimizde uzun yıllar emek vermiş, Cumhuriyet Halk Partisinde farklı yerlerde görev yapmış bunları da başarıyla yerine getirmiş değerli bir partilimiz. Şu anda Bolu Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. Haliyle partiye bu kadar emek vermiş bu kadar değerli bir yol arkadaşımızın kötü niyetinin olmadığını biliyoruz. Hemen akabinde özür dilediği bir olayla ilgili biz bu kadar olayın çok abartılmasına farklı yönlere çekilmesine anlam veremedik.” şeklinde konuştu.

“BU KADAR LİNÇ EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL”          

Başkan Özcan’ın kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili anlattığı ve tepki çeken anısının ardından kadınlardan özür dileğini hatırlatan CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu; “Tabi ki bizim kadınlarımız baş tacımız, kıymetlimiz. Onlara yönelik içerisinde kötü niyet ifade eden her türlü cümle bizim tarafımızdan kabul görmez. Zaten başkanımızda yaptığı hatanın farkına varıp hemen özrü diledi.  Ama bugün Türkiye’de kadınların çok çok büyük sorunları varken haklarıyla mahalle baskısıyla ilgili sıkıntıları varken, kadın cinayetleri bu kadar yoğunken ve ne yazık ki bunun bir tarafından da mevcut iktidar varken başkanımızın anlık bir hatasından gereksiz bir konudan bu kadar linç edilmesi doğru değil diye düşünüyorum. Başkanımızın açıklamasını haklı görüp, görmezden gelip bir köşeye atacağız anlamında değil, zaten Genel Merkezimizde kendisine uyarı cezası ‘Hani bu konularda dikkat et, konuşma bunlar doğru değil, bize yakışmayan şeyler’ anlamında uyarı cezası ile Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmiş durumdadır. ” diye konuştu.

“İKTİDAR TARAFINDAN YANLIŞLARIN HEP ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR”

Ersan Türkoğlu, iktidar partisinin pek çok konuda eleştiriler yaptığına işaret ederek örnekler verdi, yanlışların üzerinin örtüldüğünü katardı. Türkoğlu; “Ülkemizde gün geçmiyor ki kadın cinayetleri olmasın, gün geçmiyor ki şiddete maruz kalmasın, Gün geçmiyor ki çalışma hayatında mobbing uygulanmasın. Giyiminden, kuşamından dolayı yargılanmasın. İstanbul sözleşmesini eleştiren, kadının gülmesini eleştiren insanların bugün başkanımızı protesto ettiğini görüyoruz. Bunu ben iyi niyetli görmüyorum. Tamamen siyasi bir malzeme haline getirdiler. İyi niyetli olsalardı nasıl bugün bizler başkanımızın yanlışına hem basın yoluyla hem de yüzüne ‘Başkanım sen burada yanlış yapıyorsun’ diyebiliyorsak, o arkadaşlarımızda bu tür yanlışlara kendi iktidarları yaptığı zaman ‘Cumhurbaşkanım, Başbakanım, Milletvekilim bu konuda yanlış yapıyorsunuz’ demelilerdi. Ama bakıyoruz özellikle iktidar partisini mazisinde böyle bir olay yok. Yanlışların hep üstü örtülüyor. Çocuk tecavüzleri oluyor. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ deniliyor. Sümen altına çekiliyor” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANIMIZIN PARTİMİZLE SORUNU YOK”

Özellikle topluma önderlik, liderlik yapan insanların çok daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Türkoğlu, başkan Özcan’ın artık daha dikkatli olacağını belirtti. Türkoğlu, “Biz şunun farkındayız. Bugün Türkiye Cumhuriyetinde kadın olmak çok zor. Eğer iktidar, eğer siyasi partiler bu konuda gerçekten samimiyse ülkemizin kanayan bir yarası olan kadın haklarıyla alakalı gerçekten el birliğiyle mücadele etmeye kötü niyetli hangi siyasi partide olursa olsun insanlarla uğraşmaya biz hazırız. Bu konuda inanın tırnağımızın ucu kadar kendimizden şüphemiz yok. Ama herkesi samimi olmaya çağıyoruz. Biz başkanımızın da kendine düşen derdi edindiğini fark ediyoruz. Artık çok daha dikkatli olacağı kanaatindeyiz. İyi niyetli, esprili bir ortamda geçen olayı kamuoyunda anlattığınız zaman bu tür tepkiler oluşuyor ne yazık ki. Özellikle topluma önderlik, liderlik yapan insanların çok daha dikkatli olması gerekiyor. Attığı her adıma, kurduğu her cümleye dikkat etmesi gerekiyor. Bunları da ne yazık ki bu şekilde acı tecrübelerle yaşayarak ediniyoruz ya da hatırlıyoruz.  O bağlamda ben başkanımızın partiyle bir sorunun olmadığını Genel Merkezimizle bir sorununun olmadığını, yanlışını gayet iyi algıladığını düşünüyorum. Kendisiyle de bu çerçevede hem ben hem de partili arkadaşlarım fikir alışverişinde bulunduk. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Bolu’da yurttaşlarımızın Belediyecilik anlamında iyi bir hizmet alabilmesi için başkanımızın uzun yıllar görev yapmasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu. 
Etiketler: bolu haberler