Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“VAR OLSAYDI ERZURUM MAÇINDAKİ PENALTI İPTAL EDİLİRDİ”

“VAR OLSAYDI ERZURUM MAÇINDAKİ PENALTI İPTAL EDİLİRDİ”
Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Süper Lig’de uygulanan Video Assistant Referee(VAR) uygulaması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özköylü, “Hakemler Süper Lig’de, VAR’ın rahatlığı ile maç yönetiyorlar. Orada yanlış bir karar varsa hemen durdurup VAR’dan doğru kararı çıkarabiliyorlar. Ama burada verilecek kararın geri dönüşü yok” dedi.

Haber: Ömer Çetinaslan

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Türkiye’de yalnızca Süper Lig’de uygulanan Video Assistant Referee(VAR) uygulaması hakkında konuştu. Özköylü, VAR uygulamasının TFF 1. Lig’e gelmesinin gerekli olduğunu ve ciddi bir yatırım gerektirdiğini belirtti.

“VAR olsaydı Erzurum maçındaki penaltı iptal edilirdi”

Osman Özköylü, TFF 1. Lig’de hakemlerin vereceği kararın dönüşünün olmadığını söyleyerek, “Hakemler Süper Lig’de, VAR’ın rahatlığı ile maç yönetiyorlar. Çünkü orada yanlış bir karar varsa hemen durdurup VAR’dan sorgulayabiliyorlar ve doğru kararı çıkarabiliyorlar. Ama buraya geldiklerinde o rahatlığı burada gösterdikleri zaman, burada verilecek kararın geri dönüşü yok. Ben eminim ki, Erzurum maçında verilen penaltı kararı, eğer VAR olsaydı iptal edilmişti” ifadelerini kullandı.

“Gönül ister ki ‘VAR’ gelsin”

Özköylü, VAR uygulamasının TFF 1. Lig’de de uygulanması gerektiğini ifade ederek, “Tabi ki bu bir yatırımdır. VAR’ın buraya gelmesi, çok daha büyük bir yatırım ve personel ihtiyacı gerektirir. Onun kararını federasyon verecektir. Gönül ister ki olsun. Hadi diyelim buraya geldi, biz kendimizi kurtardık. 2. Lig, 3. Lig ne olacak? Orada daha büyük facialar oluyor. Kime, ne göstereceksin? Bizde yayın var. Bir görüntüyü alıp, çıkarıp, gösterebiliriz. Ama iş işten geçtikten sonra göstersek ne fayda?” şeklinde konuştu.