Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SU BEDELİNİ ÖDESİNLER, YOKSA ÇARŞAF ÇARŞAF İFŞA EDERİM”

“SU BEDELİNİ ÖDESİNLER, YOKSA ÇARŞAF ÇARŞAF İFŞA EDERİM”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclisi’nde kaçak su kullandığını ifade ettiği müteahhitlere seslenerek, “bedelini ödesinler yoksa ben bu çalışma bittikten sonra çarşaf çarşaf ifşa ederim. Şimdiden uyarıyorum” dedi.

Bizzat Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kamuoyuna duyurulan dijital sayaçlar ve bu sayaçlar üzerinden kaçak su kullanarak büyük inşaatlar yaptığı öne sürülen müteahhitlerle ilgili, Başkan Özcan’dan yeni bir açıklama geldi. İsimleri açıklarsa Bolu’daki her kesimden kişilerin rahatız olacağını belirten Başkan Özcan, müteahhitleri Belediye’ye, borçlarını ödemeye çağırdı. 

“50 MİLYON LİRAYA YAKIN SU KAYBIMIZ VAR”

Kaçak su kullanımının 50 milyon liraya yakın bir bedeli olduğunu belirten Belediye Başkanı Özcan, “Son 10 yıllık kayıplarda, son 5 yılı çıkarıyorum ama tahminim 50 milyon liraya yakın su kaybımız var. Bu isimler bana kendilerini açıklatmasınlar. Zorda kalırsam açıklarım ama mahcup olurlar. O yüzden sessizce gelsinler belediyeye dilekçelerini versinler, desinler, ‘Ben şu kadar daha su kullandım. Onu ödemek istiyorum.’ Ya da, ‘Artezyenden su çektim, bilmiyordum atık su ödeyeceğimi. Şu kadar metreküp kullandım’ beyan etsinler, onun üzerine atık su bedelini ödesinler yoksa ben bu çalışma bittikten sonra çarşaf çarşaf ifşa ederim. Çünkü elektrik hırsızlığı ile su hırsızlığı arasında hiçbir fark yok” dedi.

“BURADA UYARIDA BULUNUYORUM”

Uyarıda bulunduğunu dile getiren Başkan Özcan, “5 metreküp su alıp, 10 metreküp su alıp şu sayaca yüklüyorsun sonrasında iskân verilirken sana, ‘Nerede arkadaş?’ denilmiyor sana. Yıllardır denmiyor. Bundan sonra mekaniğe döndüğümüzde en azından 1 ay çalabilir çalmak isteyen. Bundan sonra jeoloji mühendislerimizi uyarıyorum. Yapmasın, açmasın kimseye. ‘Yeraltı suları ile belediyenin ne alakası var?’ Var arkadaşım, dönüp dolaşıp benim kanalizasyon sistemime, yağmurlama hattıma giriyor. Dolayısıyla ben burada uyarıda bulunuyorum. Üzerine alınan alınsın” ifadelerini kullandı.

“BEN AÇIKLAMADAN KENDİLERİNİ İHBAR ETSİNLER”

İsimlerin açıklanması durumunda her kesimde sorunlar yaşanacağına vurgu yapan Özcan, “Vicdan sahibi bütün Bolululara da sesleniyorum. Allah’ını seven birisi, 5 metreküp su ile bir apartman biter mi bitmez mi? O yüzden ben açıklamadan kendilerini ihbar etsinler. Yani gelsinler güzelce dilekçelerini versinler, bu işi tatlıya bağlasınlar. Ben her şeyi göze aldım açıklarım ve bunun yüzünden de Bolu halkı beni kınamaz. Ama isimler açıklanınca her kesimden büyük rahatsızlık duyan olur. O yüzden şu anda isim açıklamıyorum. Ama şimdiden uyarıyorum. Daha yeni başladım tespitlere, 2015’ten itibaren başladım” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler