Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÖNLEMLERİMİZİ ALIRSAK 15 GÜN İÇİNDE BÜYÜK ÖLÇÜDE KURTULACAĞIZ”

“ÖNLEMLERİMİZİ ALIRSAK 15 GÜN İÇİNDE BÜYÜK ÖLÇÜDE KURTULACAĞIZ”
Bolu Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayında gelen soruları yanıtlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi olarak korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri anlattı. Özcan; “Belediyemiz tarafından her türlü önlem alınıyor, vatandaşlarımız da dikkat ederse 15 gün içerisinde bu beladan büyük ölçüde kurtulmuş olacağız” dedi.

Haber: Aslı Akış

Korona virüsüne karşı alınan tedbirlerle ilgili de vatandaşlara bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu halkının da “evde kal” çağrısına uyarak işbirliği yapmasının bu süreci kısaltacağını vurguladı. Özcan, vatandaşların birçoğunun ‘evde kal’ çağrısına uymasına rağmen hala sokakta gezenlerin olduğunu da söyledi. 

“VAKA SAYILARINI BİLİYORUM AMA AÇIKLAYAMIYORUM”

Başkan Özcan Bolu’daki vaka sayılarını bildiğini fakat yetkisi olmadığın için açıklayamadığını ifade ederek; “Şu an Bolu’da kaç vakamız var biliyorum ancak bu sayıları açıklama yetkim olmadığı için açıklamıyorum. Şunu ifade edebilirim ki Bolu, nüfusuna göre en az vakanın görüldüğü illerden biri. Ölümle sonuçlanan bir vakamız henüz olmadı, çok yaşlı bir teyzemizin durumunun ağır olduğunu öğrendik ancak hiç can kaybımız yok. Biz Belediye olarak virüs daha Türkiye'ye gelmeden önlemlerimizi almaya başladık. Bunun için terminallerde, ATM’lerde dezenfekte çalışmaları başlatmıştık. Bolu nüfusuna göre en çok dezenfektan kullanan ildir, bunu tekrar ediyorum” şeklinde konuştu

“NE YAZIK Kİ SOKAKLARDA GEZMEYE DEVAM EDİYORLAR”

Başkan Özcan, Boluluların 15 gün evde kal çağrılarına uymaları doğrultusunda daha kısa sürece bu sürecin atlatılacağının altını çizerek;  “Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı ‘evde kal’ çağrımıza uyarak bizimle işbirliği yapıyor, ancak bir kısmı da ne yazık ki sokaklarda gezmeye devam ediyor. Biz ne kadar önlem alırsak alalım vatandaş kendi önemini almadığı sürece bundan kurtulmamız daha zor olacaktır. Halkımız da dikkat eder ve önlemlerimizi alırsak 15 gün içinde bu beladan büyük bir ölçüde kurtulmuş olacağız, önlemlerini zamanında alan Yunanistan gibi ülkelerde, önlemler gayet güzel uygulandığı için bir İspanya- İtalya'ya dönmedi. İskandinav ülkeleri de önlemleri hızlı bir şekilde aldığı için vaka sayıları ciddi bir şekilde artmıyor. Türkiye vaka sayılarının hızla arttığı ülkelerden biri yapmamız gereken ise çok basit. Evde kalmakla sıkıntıdan patlamazsın ama bunun sonucunda odada çok sıkılıyorum derken tabuta girmek de var vatandaşlarımızdan tedbirlere uyma konusunda hassas davranmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.