Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“NEDEN DAVET EDİLMEDİK?”

“NEDEN DAVET EDİLMEDİK?”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2020 yılı il koordinasyon kurulu toplantısında Bolu İl Özel İdaresi tarafından açılan Sazakiçi Grup Köyleri’nin Asfalt Kaplama İhalesiyle ilgili olarak Bolu Bel. A.Ş.’nin ihaleye neden davet edilmediğini sordu. Başkan Özcan’a, Genel Sekreter Sırrı Köstereli’den cevap geldi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz ay Bolu İl Özel İdaresi tarafından açılan Sazakiçi Grup Köyleri’nin Asfalt Kaplama İhalesi’ne ilişkin basın toplantısı düzenlemiş, Sazakiçi Grup Köyleri’nin Asfalt Kaplama İhalesi’ni kazanmalarına rağmen ihalenin iptal edildiğini ardından davet usulü şeklinde yapılan ihaleye talep etmelerine rağmen davet edilmediklerini dile getirerek tepki göstermiş ve durumu Bolu Valisi Ahmet Ümit’e şikâyet etmişti.

2020 yılı İl koordinasyon kurulu toplantısında konuyu yeniden gündeme getiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından Sazak İçi Gurup Köy yollarının asfaltlanması amacıyla yapılan ihaleye Bolu Belediyesi’ne ait Bolu Bel. A.Ş.’nin davet edilmediğini aktardı.  

“BELEDİYE ŞİRKETİMİZ NEDEN DAVET EDİLMİYOR?”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Sazakiçi Grup Köyleri’nin Asfalt Kaplama İhalesine Bolu Bel. A.Ş.’nin davet edilmeme sebebini merak ettiğini dile getirdiği toplantıda; “Bolu Belediyesi, yolların asfaltlanması ile ilgili 15 yıl boyunca Özel İdare ile protokol imzalamış. Ancak yeni dönemde protokol imzalanmadığı gibi ihalelere de talep etmemize rağmen belediye şirketimiz davet edilmiyor. Bu konunun sebebini öğrenmek istiyorum. Şuanda son grup yollarındaki ihale bedelini bilmiyorum. Hangi firma, kaça aldı bilmiyorum. Buradaki niyetimiz; kamunun cebinden daha az para çıkmasını sağlamak. Bütün kamu kurumlarına kar almadan iş yapmaya hazırız. Ardında başka bir şey yok. Siyasi bir polemik yok” diye konuştu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, gerçekleştirilen 2020 yılı İl koordinasyon kurulu toplantısında 1 Ocak-30 Eylül 2020 döneminde İl özel idare çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Ardından Başkan Özcan’a konu ile ilgili yanıt verdi.

BİR DEVLET MEMURUNUN SÖYLEYECEKLERİ BUNLAR”

Köstereli; “Bizim yaptığımız her iş, denetime tabii işlerdir. Sayıştay ve bakanlığımız müfettişleri tarafından denetlenmektedir. Yaptığımız işlerde bir sorun yok. Ben 6 yıldır buradayım. Son 6 yıldaki çalışmalarda ihale de yaptığımız oldu, protokol de. Bir devlet memurunun söyleyecekleri bunlar. Geçmişte bizim belediye ile yapmış olduğumuz asfalt çalışmalarımızda, yollar ikinci yıldan itibaren bozuldu. Biz burada bir masraf yaparken kaliteli ve uzun ömürlü yollara sahip olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ise “Konuyla ilgili bana; ihalenin işi bizatihi asfalt ve yol olan firmalara açıldığı söylendi” dedi.

Etiketler: bolu haberler