Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Fatma Kubilay, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü’ne dikkat çekmek amacıyla bir mesaj yayınladı. Kubilay, Kadın Hakları Komisyonu olarak kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Fatma Kubilay, kadınların her alanda daima dik duruşunu sürdüklerinin altını çizdi.

 “KADINLAR SÖMÜRÜYE UĞRAMAKTADIR”

Dünyanın her yerinde kadınların, dayanışma ve mücadele ruhuyla, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, aile içi ve toplumsal şiddete, ayrımcılığa karşı çıktığını kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için mücadele çağrısı yaptığını dile getiren Kubilay, “Kadınlar ne yazık ki dünyanın her yerinde hukuki, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda saldırıya maruz kalmakta ve sömürüye uğramaktadır. Kadına yönelik şiddet tüm ülkelerin ortak sorunu olduğu gibi ülkemizin de en önemli ve güncel sorunu olmaya devam etmekte ve  kadına yönelik şiddette her geçen gün artış yaşanmakta; kadınlarımız fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalmakta ve hatta yaşam hakları vahşice ellerinden alınmaktadır. Sadece  2020 yılının Ocak ayında 27 kadın erkekler tarafından öldürüldü 7 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu” dedi.

 “MEVCUT TOPLUMSAL ZİHNİYETİN DEĞİŞTİRİLMELİ”

Yasalardaki tüm değişiklik ve düzenlemelere rağmen, kadına yönelik şiddetin artarak devam etmesinin nedeninin toplumsal zihniyet dönüşümünün sağlanamamış olması ve şiddetin kaynağına odaklı çözümlerin geliştirilmemiş olduğunu vurgulayan Kubilay, “Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için temel öğe, mevcut toplumsal zihniyetin değiştirilmesidir. Bu bağlamda, devletin çok yönlü ve bütüncül politikalar üretmesi yanında, bu mücadelenin toplumsal düzeyde, genele yayılarak etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Ancak pratikte devletin, zihniyet dönüşümüne yol açacak politikalar oluşturmadığı gibi tam tersi kadınların insan haklarını ve en önemlisi yaşam haklarını koruma altına alan kanunları ve uluslararası sözleşmeleri kaldırmaya yönelik talepler karşısında etkisiz kaldığını hatta İstanbul sözleşmesini kaldırmaya yönelik bildirimlerde bulunulduğunu görmekteyiz.

“KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDUR”

Kadın kazanımlarını hukuken ortadan kaldıracak yasal düzenlemelerin yapılmaya çalışılması, laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılması, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı kurumlarda üniversitelerde ve kamu-kurum ve kuruluşlarında kullanılan dil ve açıklamalar kadın mücadelesini olumsuz etkilemekte, kadının insan haklarının ihlalinin artmasına yol açmaktadır.  İstanbul Sözleşmesi en etkin biçimde uygulanmalı ve sözleşmenin ihlalini gerektirecek değişiklik ve düzenlemelerden kaçınılmalıdır. Biz kadının insan hakları savunucuları açısından bu kabul edilemez bir durumdur.

 “DEĞİŞİKLİKLERİN KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Gününde, her zaman olduğu gibi, kadınların Cumhuriyetle ve Uluslararası sözleşmelerle elde ettiği kazanımları ihlal edecek ve ortadan kaldıracak düzenleme ve değişikliklerin karşısında olmaya devam edeceğimizi, kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz” cümlelerine yer verdi.

Etiketler: bolu haberler