Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“LİSTENİN ÇİZİLMESİ İL BAŞKANINA SAYGISIZLIK OLMUŞTUR”

“LİSTENİN ÇİZİLMESİ İL BAŞKANINA SAYGISIZLIK OLMUŞTUR”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığının olağan genel kurulundan sonra kendisi ile partinin il ve ilçe yönetimleri arasında anlaşmazlık yaşandığı iddiaları ile ilgili konuştu.

İl ve Merkez ilçe yönetimi ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Özcan, “AK Parti döneminde olduğu gibi de belediyenin işine çok karışmaya çalışma gibi bir çabaları da yok. O nedenle de teşekkür ediyorum.” dedi. 

İl Başkanı Kazım Karsu’nun listesinde İlker Karaoğulları’nın yer aldığını ancak isminin yoğun bir şekilde çizildiğini söyleyen Özcan, “Listenin çizilmesi benden ziyade il başkanına saygısızlık olmuştur. Olaya böyle bakıyorum.” dedi.

MEHMET FATİH YALINIZ

Son günlerde ortaya atılan iddialarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan şöyle konuştu; “Kongrelere gerçekten karışmadım, delege seçimlerine karışmadım. Sayın Kazım Karsu ile hiçbir sorunum yok, gayet uyumlu çalışıyoruz. Sayın Ersan Türkoğlu ile hiçbir sorunum yok gayet uyumlu çalışıyoruz. Merkez İlçe Kongresi ile söyleyeceğim bir şey yok. Ama il kongresinde şunu beklerdim, orada görmek istediğim 2 – 3 arkadaş vardı verimli olacağını düşündüğüm için onları göremedim yönetimde üzüntümü ilettim. Bir de kurultay delegeliği ile ilgili bana tanınmış olan haktan feragat ettim. Bolu Belediye Başkanı olarak beni yazmayın, değer verdiğim bir İlker Abim var, partinin kurucularından, onu değerlendirin dedik. Olmadı, yoğun şekilde çizilmiş, bunun sorumlusu olarak il başkanını görmüyorum, onu söyleyeyim. Aslında burada o listeyi yapan il başkanımızdı. O listede il başkanımızın iradesini ortaya koyduğu tek adayla gittik. Ben şunları yönetime, şunları kurultay delegeliğine öneriyorum şeklindeki listenin çizilmesi benden ziyade il başkanına saygısızlık olmuştur. Olaya böyle bakıyorum. Partinin içinde bana karşı bir kutuplaşma var diyemem, parti içinde beni sevmeyenler vardır, beni çok sevenler de vardır. Ben bu partinin üyeleri ile iki kez ön seçime girdim. Birinde %82, birinde de %86’sının oyunu alarak ön seçimden çıktım. Parti içinde beni sevmeyenler vardır, beni sevmelerini de beklemiyorum. Benim il yönetimi ve ilçe yönetimi ile bir sorunum yok uyumlu çalışıyoruz. AK Parti döneminde olduğu gibi de belediyenin işine çok karışmaya çalışma gibi bir çabaları da yok. O nedenle de teşekkür ediyorum.”