Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HİÇBİR HİZMET AKSAMAYACAK”

“HİÇBİR HİZMET AKSAMAYACAK”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak Ramazan Bayramı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Başkan Özcan, Ramazan Bayramını kapsayan sokağa çıkma yasağı sürecinde Bolu Belediyesi olarak tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Özcan; “Belediye olarak sokağa çıkma yasağı boyunca bütün tedbirlerimizi aldık. Birçok belediye çalışanımız Temel hizmetlerimizin aksamaması adına görevlendirildi” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ramazan Bayramı boyunca hiçbir hizmetin aksamaması için Bolu Belediyesi’nin birçok biriminde nöbetçi personelin çalışacağını aktardı. Korona virüs tedbirlerinin ilimizde devam ettiğini ve Bolu’da ihtiyaç sahibi kimsenin kalmayacağının altını çizdi. Gıda kolisi, kardeşlik köprüsü, sıcak yemek ve maske dağıtımı konusunda gerçekleştirilen yardımları anlattı. Öte yandan ilk kez bir bayramın zor geçeceğini vurguladı.

“ZOR BİR BAYRAM OLACAK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın toplantısına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Spor Bayramını kutlayarak başladı. Ardından ramazan bayramının ilk kez zor geçeceğini belirtti. Özcan; “Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Milli bayramımızı arzu ettiğimiz kadar coşkuyla kutlayamazsak da bu sene sizler adına biz Bolumuzu dolaşarak vatandaşımızın bayramını kutladık. Pazar günü de mübarek ramazan bayramımızı idrak etmeye başlayacağız. Bu sene korona virüs tepkileri nedeniyle ne milli bayramlar nede dini bayramları arzu ettiğimiz şekilde kutlayamıyoruz. Türkiye tarihinde İlk kez bir ramazan bayramında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sadece Türkiye’de değil, birçok Müslüman ülkede de aynı tedbirler alınıyor. Bu hoş bir durum değil. Bayramda büyüklerimizin ellerini öpmeye, hayır dualarını istemeye gitmeye alışmış bir toplumuz. Hem büyüklerimiz açısından zor, hem de bizim açımızdan zor bir bayram olacak. Devletimiz bu tedbirleri mecburiyetten dolayı alıyor.  Biz de bu hastalığın yayılma hızı düşmüşken daha güzel neticeler ortaya çıkma imkanı varken bayramda da bu kısıtlamalara uyma çağrısını yapıyoruz. Çok zorunlu haller olmadıkça dışarıya çıkmayalım” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR HİZMET AKSAMASIN DİYE BİRİMLERİMİZ GÖREV BAŞINDA”

Ramazan Bayramı boyunca belediyenin birçok biriminde nöbetçi personelin görev yapacağını ifade eden başkan Özcan; Belediye olarak bu sokağa çıkma yasağının süreci 4 gün boyunca bütün tedbirlerimizi aldık. Bolulu hemşerilerimiz bunu bilsinler. Bu tedbirleri alırken valilik başta olmak üzere diğer kamu kuruluşlarıyla da istişare içerisinde hareket ettik. Şehir içi ulaşımla ilgili başta sağlık çalışanları olmak üzere faydalanabilmeleri için toplu taşıma hizmetini kısıtlayarak da olsa sürdüreceğiz. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiler belediyenin internet adresinde duyurular kısmında belirtildi. Gıda ihtiyacına erişim konusunda belediyemiz her türlü tedbiri aldı. Fırıncılarla, valilikle belediye temsilimizde katıldığı toplantılar yapıldı. Ekmek başta olmak üzere hiçbir konuda sıkıntı yaşamayacağını ön görüyoruz. Birçok belediye çalışanımız bu 4 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca temel hizmetlerimizin aksamaması adına görevlendirildi. Su arızaları ile ilgili nöbetçi ekibimiz var, alt yapı ile ilgili nöbetçi ekibimiz var. Temizlik birimimiz tamamen çalışacak, itfaiye birimimiz aynı şekilde çalışmaya devam edecektir. Diğer birimlerimizde de hiçbir hizmetin aksamaması bakımından yeterli sayıda personel görevlendirdik” şeklinde konuştu.

“HAYIR İŞLERİNDE DİĞER KURULUŞLARLA YARIŞA GİRDİK”

Başkan Özcan, hayır işlerinde bir çok kurum ile yarış içerisinde olduklarını kaydederek; “Bizim bir anlayışımız var. Yüce Allah Allah-u Teâlâ Bakara Suresi 148. ayetinde tüm Müslümanlara ‘Hayır işlerinde yarışın’ diyor. Biz bundan feyz alıyoruz. Bütün bu süreç boyunca da hayır işlerinde diğer kurumlarla, kuruluşlarla hayır anlamında bir yarışa girdik. Bundan sonraki süreçte de biz sadece hayır işlerinde yarışmayı genel felsefemiz, düşüncemiz olarak sürdüreceğiz. Korona virüs sürecinin başladığı ve kısıtlamaların uygulanmaya başladığı 13 Mart’tan itibaren biz Boluluları gıdasız bırakmayacağımızı söylemiştik. Ben Bolu’da Belediye Başkanı olduğum süre boyunca hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek demiştim. Bu kapsamda gıda kolisi yardımımız 20 bini geçti. 20 bin 350 civarında gıda kolisi yardımını vatandaşlarımıza ulaştırdık. Yine doğrudan gelir desteği yaptığımız ya da vesile olduğumuz aile sayısı da bini aştı. Yine bu kardeşlik köprüsü projemiz bana göre başarılı oldu. En çok memnun olduğumda Sayın Ahmet Baysal’ da bu kardeşlik köprüsü üzerinden ihtiyaç sahibi çok sayıda ailemize ekstra bir katkı sağlamış oldu. Hem kendisi adına hem de sevgili eşi adına hem de rahmetli İzzet Babamız adına bu yardımları gerçekleştirdi” dedi.

“VATANDAŞIN HAYATINA DOKUNMA SÖZÜ VERDİK”

Korova virüs salgını süresinde bolu belediyesinin gerçekleştirdiği yardımlar hakkında da bilgiler vererek;  “Yine bu süreç içerisinde biz 350 civarında aileye her gün sıcak yemek götürmeye devam ettik. Bizden talepte bulunan hiç kimseyi geri çevirmedik. Ortalama 1500 kişiye yemek çıkartmış olduk. Bu süreç içerisinde 600 bin üzerinde maske dağıttık. Gerek kendimizin ürettirdikleri gerekse satın alarak, bunların bir kısmını vatandaşımıza ve esnafımıza doğrudan ulaştırdık, bir kısmını da muhtarlar aracılığı ile ulaştırdık. Maske sıkıntısını en az yaşayan şehirlerden bir tanesi Bolu oldu. Bundan sonraki süreçte de sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde korona virüs sürecinden sonra da atacağımız tedbirler oluyor. Biz buraya vatandaşın hayatına dokunma sözü vererek gelmiştik. Her alanda herkesin Belediye’ye ihtiyaç duyduğunu biliyorduk. Bu korona virüs sürecinde özellikle ihtiyaç sahibi insanların tespiti konusunda çok ciddi mesafe kaydettik. Türkiye’de Bolu Belediyesi kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarını detaylı olarak tespit edebilmiş başka bir belediye olmayabilir. Biz         Bolu’da ihtiyaç sahiplerinin an itibariyle yüzde 99’unu biliyoruz. Bu insanlara ihtiyaçları olduğu sürece de her zaman yanlarında olmaya, yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

“MUTLU HUZURLU BAYRAM DİLİYORUM”

Başkan Özcan, açıklamasının sonunda Tüm Bolulu vatandaşların bayramını kutlayarak; “Hepinize mutlu huzurlu bayram diliyorum. Bolu’daki büyüklerimin ellerinden öpüyorum, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Bundan sonraki Kurban Bayramını inşallah korona virüs’ ten kurtulduğumuz bir bayram olarak idrak etmek istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.