Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HER ZORLUĞUMUZU LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYETTEN VE ATATÜRK’ÜN AYDINLIK YOLUNDAN SAPMAKSIZIN AŞACAĞIMIZA İNANIYORUM”

“HER ZORLUĞUMUZU LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYETTEN VE ATATÜRK’ÜN AYDINLIK YOLUNDAN SAPMAKSIZIN AŞACAĞIMIZA İNANIYORUM”
CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Anıtpark’taki Atatürk anıtına çelenk koyma ve 29 Ekim akşamında fener alayı yapma girişimlerinin içişleri bakanlığı genelgesi gerekçe gösterilerek iptal edildiğini söyledi. Karsu; “Kendi ülkemizde en büyük bayramımız olan Cumhuriyet bayramını istediğimiz gibi kutlayamıyoruz ama Suriyeliler, İstanbul’da Arapça pankart açarak istedikleri gibi miting yapabiliyorlar. Suriyeliler, şeriatçı sloganlarıyla tuhaf tuhaf eylemler yaparken biz Türkler kendi ülkemizde bir fener alayı bile yapamıyoruz. Bunu anlayan varsa bana bir zahmet anlatsın” dedi.

“BU NASIL BİR CUMHURİYET ANLAYIŞIDIR?”

“Suriyelilerin ne ayrıcalığı var?”  diyen başkan Karsu; “ Ayasofya’nın açılışında bulaşmayan virüs, düğünlerde bulaşmayan virüs, lokantalarda bulaşmayan virüs her ne hikmetse Cumhuriyet bayramı kutlamalarında bulaşıyor? Bu nasıl bir Cumhuriyet anlayışıdır? Bu iktidarın Cumhuriyet anlayışı nasıl bir anlayıştır? Anlamak çok güçtür” diye konuştu.  

Her zorluğun laik demokratik cumhuriyetten ve Atatürk’ün aydınlık yolundan sapmaksızın aşılacağına inandığını belirten Karsu; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında "Cumhuriyet halkın iradesine ve toplumun değer yargılarına saygı duymak, bilhassa kimsesizlerin kimsesi olmaktır" ifadesini kullandı.

“CUMHURİYETİMİZ DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE YÜCELMEYE DEVAM EDECEK”

Karsu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. Yıldönümü kutlayarak; “Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin gelecekte gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerle, dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet savunucularının ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edeceğine inanıyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi ve günümüzde Cumhuriyet ile Cumhuriyetin kazanımlarının korumaya kararlı olan halkımızı kutluyor, sevgiler, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

  

Etiketler: bolu haberler