Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”

“HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir başkanlığında gerçekleşen istişare toplantısını değerlendirdi. Doğanay; “Önümüzdeki süreçte teşkilatların kongre süreçleriyle alakalı takvimin nasıl işleyeceği üzerine gerçekleşen verimli bir toplantı oldu” dedi.

Haber: Aslı Akış

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 2023 seçimlerine götürecek kadrolarının belirleneceği, “Birlik, dirlik ve kardeşlik için, yeniden yollara düşme vakti” sloganı ile yapılacak olan 7. Büyük Olağan Kongre süreci hakkında da bilgiler verdi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir başkanlığında gerçekleşen ve ana gündem maddesi teşkilat çalışmaları, kongre takvimi ve kongre sürecindeki çalışmalar üzerine değerlendirmelerin olduğu istişare toplantısına katıldı.

İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Genel Merkezi’nin belirlediği takvime göre ilçe kongrelerinin 1 Ocak 2020 Çarşamba ve 26 Nisan 2020 Pazar günleri arasında, il kongrelerinin de 1 Haziran 2020 Pazartesi ile 27 Eylül 2020 Pazar tarihleri arasında tamamlanması öngörüldüğünü kaydetti.

“VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU”

Doğanay, geçtiğimiz hafta katıldığı il başkanları toplantısın verimli geçtiğini belirterek; “16 Ekim Çarşamba günü, Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile birlikte tüm il başkanlarımız ve teşkilat başkan yardımcılarımız ile yapmış olduğumuz bir toplantımız oldu. Bu toplantının ana gündemi; şuan içinde bulunduğumuz, askerimizin sınır dışında yapmış olduğu operasyon üzerine olsa da, teşkilat toplantısı olduğu için önümüzdeki süreçte teşkilatların kongre süreçleriyle alakalı takvimin nasıl işleyeceği üzerine kurulu bir toplantıydı. Biz de genel merkezin bize vermiş olduğu takvime uyarak teşkilat olarak üzerimize düşen kısmı gerçekleştiriyoruz. Çarşamba günü yapılan toplantının ana gündemi tamamıyla önümüzdeki süreçteki kongrelerin nasıl olacağı, nasıl yapılacağı şeklindeydi. Verimli bir toplantı oldu” şeklinde konuştu.

“KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR” 

Kongre sürecinde hazırlılarının tamam olduğunu altını çizen Nurettin Doğanay; “16 Ekim Çarşamba günü, aynı zamanda Yerel Yönetimler Başkanımız Mehmet Özhaseki’nin bizlere vermiş olduğu bilgiler, belediyecilik ve yereldeki hizmetler noktasında neler yapılacağı konusunda karşılıklı yapmış olduğumuz istişarelere dayalı bir toplantı olarak devam etti. Beldelerden başlayarak kongre süreci başlıyor. Nüfusu 5 binin üzerinde olan beldelerde kongre yapılacak ama nüfusu 5 binin altında olan beldelerde kongre yapılmayacak, atama usulü ile belde başkanlarımızı belirleyeceğiz. Bu süreç bittikten sonra 1 Ocak 2020 Çarşamba günü, ilçe kongrelerine start vermiş olacağız. Bu süreç, takriben 3 buçuk ay kadar sürecek. Daha sonra, 1 Haziran Pazartesi itibariyle de il kongreleri sürecini başlatacağız. Bu, her zaman kongre süreçlerinde devam eden takvimdir.

“HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”

Önümüzdeki sürece bizim hazırlığımız tamdır. Merkez ilçe başkanlığımız ile birlikte bu hazırlıklarımızı tamamladık. Bolu teşkilatları olarak kongre sürecine hazır bir şekilde, inşallah, 1 Ocak itibariyle önce beldeler, sonra ilçeler ve daha sonra da 1 Haziran itibariyle de il kongresinin finalini yaparak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.