Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GÜN HALKTAN ALDIKLARINI GERİ VERME GÜNÜ”

“GÜN HALKTAN ALDIKLARINI GERİ VERME GÜNÜ”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında Bolu Belediyesi olarak, su fiyatlarında iki ay geçerli %50 indirim kararı aldıklarını söyledi.

Hükümete de çağrıda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında da indirim yapılmasını talep etti.

Bolu Belediye Meclis salonunda, basın mensupları ile bir araya gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, su fiyatlarında indirim yapmak için kolları sıvadıklarını söyledi.

2 Nisan Perşembe Günü konuyu görüşmek üzere Bolu Belediye Meclisini toplantıya davet eden Başkan Özcan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Gün halktan aldıklarını geri verme günü. Bizleri bu makamlara getiren vatandaşlarımızı her zamankinden daha fazla düşünme günü. Gün evde kal deme değil, evde tutma günü vatandaşlarımızı. Çağrı yapmak yetmiyor, yöneticiler olarak aynı zamanda bizim evde kalmasını temin için adım atmamız gerekiyor. Biz Bolu Belediyesi olarak bu kötü günlerde halkımıza verdiğimiz desteklere bir yenisini daha ekliyoruz. Bu bağlamda, 2 Nisan 2020 Perşembe günü su fiyatlarında %50 oranında indirim yapmak üzere Bolu Belediye Meclisini toplantıya davet ediyorum. İnşallah bu indirim sonucunda Bolu Halkının cebinde 3 milyon 360 bin TL’nin kalacağını hesaplıyoruz. Bu hesabı nasıl yapıyoruz? 77 bin abonemiz var. Bu 77 bin aboneye günlük ortalama 400 sn/lt su veriyoruz. Bu da 1 milyon 200 bin metreküp su yapıyor. Bunu da hesapladığımızda rakamsal olarak 3 milyon 360 bin TL gibi iki aylık indirimi esas alırsak, bu para vatandaşın cebinde kalıyor. Biz bunu yapmaktan, yapmaya çalışmaktan dolayı mutluyuz. Şu kötü günlerde bu parayı Bolu Halkının cebinde bırakabilmek bizim için önemlidir.”

Basın toplantısında, hükümete de çağrıda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında da 2 ay geçerli %50 indirim talep etti.

Başkan Özcan şöyle devam etti; “Ancak diğer taraftan hükümete de bir çağrıda bulunuyorum. Biz, Bolu Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Evde kalırken, insanların en çok kullandığı suda, 2 ay boyunda %50’lik bir indirim sağlıyoruz. Hükümetten de şunu istiyoruz; doğalgaz ve elektriği de vatandaş yoğun olarak kullanıyor. Türkiye’de aylık doğalgaz kullanım ortalaması 380 TL son zamlardan dolayı. Bolu’da biz bunu araştırdık, konut başına ortalama 475 TL, Bolu’nun iklimi daha soğuk olduğu için. Yaklaşık 70 bin doğalgaz abonesi var Bolu’da. 475 TL aylık faturadan düşünürseniz, 33 milyon 250 bin TL. bunu %50’ye düşürüp, iki ay böyle alırsanız, yine vatandaşın cebinden 33 milyon 250 bin TL’yi almamış olursunuz. Diğer taraftan aynı indirim, elektrikte yapılırsa, Bolu’da ortalama elektrik faturası aylık 203 TL, 77 bin tıpkı su abonesi üzerinden hesaplarsak, aşağı yukarı rakamlar aynı. 77 bin elektrik abonesi olduğunu öngörüyoruz. 15 milyon 400 bin TL yapıyor aylık. Bunu %50’ye düşürüp, 2 ay indirimli aldığınız takdirde 15 milyon 400 bin TL, Boluluların cebinde kalıyor. Eğer bizim suya yapacağımız 2 aylık indirimi, hükümet elektrik ve doğalgaz için uygularsa, Boluluların cebinden 48 milyon 650 bin TL’nin çıkmaması anlamına geliyor. Biz Bolu Belediyesi olarak kısıtlı imkanlarımızla en temel gelirimiz olan suda şu iki aylık süreçte %50 indirim yapabiliyorsak, hükümet de elektrik ve doğalgazda aynı indirimi yapabilir. Asgari ücret üzerinden hesaplarsak elektrik ve suya iki aylık süre ile %50 indirim yapılırsa, bunun parasal değeri 337.5 TL yapıyor. Bu da kabaca asgari ücretin %15’ine yakın bir değer. Biz Bolu Belediyesi olarak su indirimi ile vatandaşımızı düşünmenin zamanı geldi diyoruz, hükümete de çağrıda bulunuyoruz. Bizim yaptığımızın aynısını elektrik ve doğalgazda siz de yapın.”