Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“DİK BAŞ, TOK KARIN, MUTLU YARIN!"

“DİK BAŞ, TOK KARIN, MUTLU YARIN!
Mengen Ülkü Ocakları İlçe Teşkilatı, Ahilik Haftası nedeniyle saban namazının ardından Mengen esnaflarının iş yerlerine Ahilik Duası ve siftah parası bıraktı.

HABER: ÖMER ÇETİNASLAN

Mengen Ülkü Ocakları Teşkilatı, her yıl Eylül ayında kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Mengen ilçe esnafını ziyaret etti. Sabah namazının ardından esnafları ziyaret eden Mengen Ülkü Ocakları İlçe Teşkilatı, esnafların işyerlerine “Ahilik Haftası” kutlama mesajı, Ahilik Duası ve siftah parası bıraktı.

Mengen Ülkü Ocakları İlçe Teşkilatı tarafından kutlanan Ahilik Haftası mesajında; “Ahilik, Ahi Evran Veli tarafından 1200'lü yıllarda o dönem Anadolu'ya göç̧ eden Türkmenlere hem aş ve iş imkânı sağlamak hem de onları tekke ve zaviyelerde iyi bir Müslüman ve vasıflı bir meslek sahibi üretici insan haline getirmek için kuruldu.

Bolu Ülkü Ocakları olarak, sabah namazının ardından Mengen esnaflarımızın işyerlerine “Ahilik Haftası” kutlama mesajımız, “Ahilik Duası” ve siftah paralarını bıraktık.

Bu duygu ve düşüncelerle Ahilik Haftası’nın esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Etiketler: bolu haberler