Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİZ BU YOLU İSTEMİYORUZ”

“BİZ BU YOLU İSTEMİYORUZ”
İYİ Parti ekibi Güney Çevre Yolu projesi yapımında Gücük Dere yatağının değişmesi sebebiyle evleri su basan Tepecik Mahallesi sakinlerini ziyaret ederek dertlerini dinledi. Vatandaşlar 'Güney Çevre Yolu projesini istemiyoruz' diye isyan etti.


Tepecik Mahallesinde sabah saatlerinde Gücük deresinin taşmasının ardından çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Güney Çevre Yolu projesi yapımı sırasında müteahhit firmanın Gücük deresinin yönünü değiştirilmesi sebebi ile su baskını meydana geldi. İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ekibi ile birlikte evleri su basan Tepecik Mahallesi vatandaşlarını ziyaret etti. Yaşanan sel felaketinde vatandaşı yalnız bırakmayan İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş parti ekibiyle ve Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen'le beraber su baskınından mağdur olan vatandaşın sorunlarını yerinde dinledi. Belediye ekipleri zararın en aza indirilmesi için bölgede seferber oldu.

“GÜNEY ÇEVRE YOLU PROJESİ BOLU’YA İHANETTİR”

Örnekbaş yaşanan su baskını ile birlikte Güney Çevre Yolu hakkında değerlendirmelerde bulunarak; “Güney Çevre Yolu projesi Bolu'nun geleceğine çok ciddi anlamda zarar verecek bir projedir. Biz daha evvel yaptığımız saha çalışmalarında, köy ve mahalle muhtarlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde bu projenin hem tarım arazilerimizde oluşturacağı tahrip hem de yapımı sırasında doğanın dengesine müdahale edilmesiyle bu durumun ortaya çıkartacağı sıkıntıları ifade etmiştik. Söylediklerimizin üzerinden çok zaman geçmeden böyle bir su baskını olayı ile karşılaştık. Ortaya çıkan bu zarar vatandaşını düşünmeyen, akşamdan sabaha alınan tabansız siyasi kararlar sonucu ortaya çıkmaktadır. “Ben yaptım oldu” zihniyeti ile yapılan icraatların vatandaşımıza ne kadar zarar verdiğini görüyoruz. Bu gün burada Belediye Başkan Yardımcımız Mansur Şen ve partili arkadaşlarımızla birlikte vatandaşımızın derdini dinledik. Belediye Başkanımız Tanju Özcan’da bizden önce buraya gelerek son durumu yerinde incelemiş kendilerine duyarlılıkları dolayısıyla da teşekkür ediyoruz. Biz İYİ Parti olarak vatandaştan yana olan siyaset tavrımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Güney Çevre Yolu Projesi Bolu’ya ihanettir. Bu meselenin bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Buradan bu projeye sebep olan bu projeye destek olanlara çağrıda bulunuyorum. Gelin bu yanlışı sürdürmeyin, bu yanlıştan bir an önce dönülsün. Biz bu durumun değiştirilip eski haline getirilmesi için İYİ Parti olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Vatandaşını düşünmeyen siyaset anlayışı ile her zaman mücadele edeceğimizi de buradan bir kere daha ilan ediyorum. Su baskınından zarar gören vatandaşlarımıza bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.