Dolar
ABD Doları 34.1048
Euro
Euro 38.0948
Sterling
Sterling 45.3949
Altın
Altın 2841.2000
BOLU AZ BULUTLU
24,2
AZ BULUTLU

BOLU BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ KASTAMONU’DA YAŞADIKLARINI ANLATTI

BOLU BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ KASTAMONU’DA YAŞADIKLARINI ANLATTI

Bozkurt’ta birçok kişinin güvenli bölgeye tahliyesini sağlayan Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli itfaiye erleri Sercan Subay, Suat Göltekin ve Bahattin Küpeliğlu, Karaçayır Mahallesi’ndeki İtfaiye Müdürlüğü binasının önüne geldi.

İtfaiye ekibini Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, mesai arkadaşları ve aileleri karşıladı.

İtfaiye erleri, ailelerine ve mesai arkadaşlarına sarılarak hasret giderdi.

Belediye Başkanı Özcan, itfaiye erlerine gösterdikleri çalışma nedeniyle teşekkür ederek, “Çok büyük gayretlerinizin olduğunu biliyorum. 60 civarında arama-kurtarma çalışmasına katılmışsınız. Allah razı olsun sizlerden.” dedi.

İtfaiye eri Sercan Subay ise geçen perşembe günü Bozkurt’a gittiklerini anlattı.

Bölgedeki yolların çok kötü olduğunu belirten Subay, “Sabah bölgeye vardığımızda anlatılmayacak kadar çok kötü bir durumla karşılaştık. İnsanlar şoktaydı. Herkes yardım bekliyordu. Kurtarma-tahliye çalışması yaparken, oradaki insanlar anlatıyor, ‘Sele kapılarak çığlıklar içinde gittiler.’ diyor. Yani biz bunları yaşamadan, sadece anlatılanlarla yıprandık. Bir de oradakileri düşünün. Zor, çok zor. Elimizden geleni yaptık, gücümüz yettiğince. Bozkurt zor durumda.” diye konuştu.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketindeki arama kurtarma çalışmalarına destek veren itfaiye ekibi, Bolu’ya döndü.

Boludabolu Avatar
BoludaBolu
18 Ağustos 2021
Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir