Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BİRBİRİNDEN ÖZEL MASAJ ÇEŞİTLERİ SAROT’TA

BİRBİRİNDEN ÖZEL MASAJ ÇEŞİTLERİ SAROT’TA


Sağlık turizminde ilimizin çekim merkezlerinden olan Sarot Termal Park, misafirlerine sunduğu SPA ve diğer masaj türleriyle de huzura kavuşmanın adresi oluyor.

Ülkemizde giderek ön plana çıkmaya başlayan sağlık turizminde, Bolu bölgenin çekim merkezi konumunda olmaya devam ediyor. İlimiz Mudurnu ilçesi Taşkesti beldesi Ilıca köyünde bulunan Sarot Termal Park da misafirlerine sunduğu masaj hizmetleri ile huzurun adresi konumunda eşsiz bir tesis olmaya devam ediyor. Kökeni Latince'den gelen ve "Sanus Per Aqua" sudan gelen sağlık anlamını taşıyan SPA'nın benzersiz konsepti dünya'daki farklı yörelerin iyi hissettirme metotlarını bir araya getiriyor. Sarot misafirlerini eşsiz bir yolculuğa çıkaran SPA; sağlık, zindelik, estetik ve güzelliğin suyun iyileştirici gücüyle geri kazanılmasını sağlıyor.

KESE VE KÖPÜKLE ÖLÜ HÜCRELERİ ATIN

Sarot Termal Park misafirlerine ayrıca, termal suya girmeden önce kese ve köpük masajı öneriyor. Çünkü, cildimiz yaklaşık 28 günlük dönemlerde kendini yenilemek için hücre üretir ve yeni hücreler cilt yüzeyine doğru harekete geçer. Hücreler cilt yüzeyine yaklaştıkça sahip oldukları nemi kaybederek kurur ve deri döküntüleri haline gelerek ölü hücrelere dönüşürler. Yeni hücreler oluşup eski hücrelerin cildin yüzeyine itilmesiyle yavaş yavaş cilt yüzeyinde ölü hücre birikintilerinden oluşan bir tabaka oluşmaya başlar ve cilt mat bir görünüm alır. Kese işlemi cilt yüzeyine birikmiş ölü hücre tabakasının arındırılmasını sağlayarak cildin sağlıklı bir görünüme ve köpük masajıyla ışıltıya kavuşması sağlanır. Termal suya girmeden önce yapılacak kese ve köpük masajı derimizdeki ölü hücrelerin atılmasını ve termal suyun minerallerini deri yoluyla alınmasını sağlar.

MASAJ ÇEŞİTLERİ

Sarot Termal, misafirlerine sunduğu İsveç masajı, Aroma therapy masajı, Reflexology (ayak) masajı, Medikal sırt masajı, Parafin kürü (bölgesel), Bali masajı, Sport masajı, Doris spa masajı, Relax masajı, ve Doktor balıklar(Sivas) gibi masaj çeşitleriyle de rahatlamanın eşsiz zevkine varmamıza imkan tanıyor.

FİZİK TEDAVİDE ÖZEL UYGULAMA

Çeşitli vücut bakımları uygulamalarının da yer aldığı Sarot’ta fizik tedavide özel olarak uygulanan ve küçük vücut bölümlerinde kullanılan parafin banyosu da var. Bu özel uygulama için geliştirilmiş özel bir parafin cihazı olduğu belirtilirken uygulamanın şu şekilde yapıldığı bilgisi veriliyor: “Katı parafine ısı uygulaması yapılır ve bu ısıyla beraber eritilir. Parafin el, ayak romatizması, bel ve omuzda çok sık kullanılır. Bölgeye sıcak parafin ince bir tabaka halinde sürülür Parafin soğuduktan sonra da soğumuş parafin sökülür ve atılır. Herkes hatta çocuklar bile parafin tedavisine alınabilirler. Herhangi bir yan etkisi yoktur.”

MEDİKAL MASAJ

Son yıllarda önemi giderek daha iyi anlaşılmaya başlayan ve doktorların reçetelerine girmeye başlayan medikal masaj uygulamasının özenle yapıldığı Sarot, misafirlerine ağrıları gideren, kan dolaşımını düzenleyen, iç organları rahatlatabilen bu uygulamayı öneriyor. Pek çok rahatsızlığın giderilmesinde önemli bir rol oynayan medikal masajın kastaki yorgunluk ve ağrıları azalttığı bilinen bir gerçektir. Kasların toparlanmasını sağlarken, biriken toksin maddelerin atılımına yardımcı olmaktadır. Kireçlenmelerde etkili olan medikal masaj, spazm ve krampları da önlemektedir. Sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri görülmektedir. Uykusuzluk, stres, yorgunluk gibi kent yaşamının getirdiği olumsuz etkilere karşı iyi bir çözümdür.