Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Binlerce Kişi Kutlama Yaptı

Binlerce Kişi Kutlama Yaptı
Türkiye’nin günlerdir beklediği 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekili seçimleri sonuçlandı.


Saat 17.00 itibarıyla açılan sandıklardan resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarışın galibi oldu. Milletvekili seçimlerinde Bolu’da %67,34 Cumhur ittifakı oy alırken, millet ittifakı %30,31 oy aldı. Bolu’daki milletvekili dağılımında bir değişim olmadı. AK Parti iki adayını meclise gönderirken CHP’den bir milletvekili yeniden seçildi. Buna göre ilimizi Ankara’da 3 avukat temsil edecek.

Türkiye’de ilklerin seçimi olan 24 Haziran seçimi gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin birlikte ilk kez birlikte oylandığı seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı. Bununla birlikte mecliste de çoğunluğu Cumhur ittifakı kazandı.

Bolu’nun ilk kadın milletvekili olmak için 66 gündür sahada çalışan AK Partili Arzu Aydın ve iki dönemdir AK Parti Bolu milletvekili olarak mecliste bulunan Fehmi Küpçü seçilirken, CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan’da yeniden mecliste Bolu’yu temsil etmeye hak kazandı.

Saat 17.00 itibariyle resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından AK partililer sokaklara akın etti. Cadde ve sokaklarda ellerinde AK Parti bayraklarıyla sevinç gösterilerinde bulunan partililer, daha sonra demokrasi meydanında coşkuya devam etti. Demokrasi meydanındaki kutlama programına AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Metin Vural ve MHP milletvekili adayı Adem Evcil katıldı.

“DÜNYAYA MESAJIMIZI VERDİK”

Burada ilk konuşmayı AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay yaptı. Doğanay bu seçimle dünyaya bir mesaj verdiklerini belirterek, “Dünyaya mesajımızı verdik. İnşallah almışlardır. Bu yola çıktığımızda kefenlerimizi giyerek yola çıktık. Bizim milletimizin geleceği ile ilgili derdimiz var. Rabbim AK Parti kadrolarını bu millete hizmet etmekten geri koymasın rabbim çıktığımız bu yolda bizleri utandırmasın biz millete hizmetkar olmaya geldik. Biz milletimiz adına hizmet etmeye devam edeceğiz. Eksiklerimizi mutlaka vardır onları da gidermeye devam edeceğiz. Gerek Bolu kamuoyunun gerekse Türkiye’nin verdiği mesaj nettir. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bolulu hemşerilerimize hizmet etmek için var gücümüzle devam edeceğiz. Gece gündüz çalışarak bugünün zaferle sonuçlanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.

3-0 yapamamış olabiliriz ama bu yolda bizimle çalışan MHP milletvekili adayı Adem Evcil’e tüm MHP’li, kardeşlerimden Allah razı olsun. Rabbim bizleri utandırmasın.” diye konuştu.

“ÖNÜNÜZDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ”

Doğanay’ın ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kalabalığa seslendi. AK Parti’nin kurucu İl Başkanı olarak bu kalabalığı görmenin hazzını yaşadığını belirten Yılmaz, “Ne kadar coşsanız yeridir. Siz bu davayı yüceltensiniz. Siz Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapansınız. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Geçen süre içinde gösterdiğiniz destekten inşallah herkes ders çıkartacaktır. Sizler sayesinde bu güce erişiyoruz. Sizler herkese ders veren yiğitlersiniz. Önünüzde saygıyla eğiliyoruz. Allah sizden razı olsun. Allah bizlere sizlere layık olmayı nasip etsin. Bu partiyi ilk kurduğumuz günden bu yana kurucu il başkanı olarak böyle bir kalabalığı görmüş olmanın hazzını yaşattığınız için sizlerden Allah razı olsun. Eğer şuan CHP Bolu’dan bir vekil çıkarttıysa, İyi Parti’ye destek veren Saadet Partisi’ne destek verenler sayesinde olmuştur. Bu hesabı iyi yapmak durumundayız. Sizler sayesinde çok büyük şerefler aldık. İnşallah bu meydanı sizlerin sığacağı hale getirmek bizlere nasip olacak.”

“BU HESABI RABBİM BOZDU”

Fatih Metin’de konuşmasında kirli hesapları olanlarının hesabının bozulduğunu, bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşımaya devam edeceklerini söyledi. Metin konuşmasını şe şekilde sürdürdü; “

Bu anı bize yaşattığı için Rabbimize hamd ediyoruz. 24 Haziran’da bir hesap içerisindeyiz. Onların hesabı varsa Allah’ın da hesabı var. Bu hesabı Rabbim bozdu. Bu ülke liderine sahip çıktı ve Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar Cumhurbaşkanı yaptı. Bu hesaplar gezi olaylarıyla başladı. O zamanda bu millet liderine sahip çıktı. 15 Temmuz’da da yine bu millet liderine sahip çıktı. Bugün itibarıyla bu emaneti tekrar aldık, hep birlikte aydınlık yarınlara taşıyacağız.

Ben bu müjdeyi vermiştim. Ey Tanju Özcan, ince hastalığa yakalanmış Tanju Özcan dedim bu sandıkta millet senin şifanı verecek demiştim. Bu millet hakkını verdi, şurubunu verdi. Şimdi bu millet onları seruma bağladı. İnşallah hep beraber devam edeceğiz. Panikle bugün bir sandıkta bir bayan kardeşimize saldırmış bunun hesabını soracağım ona. Allahın izni ile yola devam. Biliyorsunuz ki 3 dönem bu şerefe nail oldum. Üç defa milletvekili adayı oldum. Üçüncüde de 3. Sıra oldum. Bu emaneti bu sefer Metin Vural kardeşime emanet etmiştim. Metin Vural kardeşim bu emaneti gayet güzel taşırdı. Kişiler makamlar önemli değil. Asıl olan bu millettir, AK Parti’dir.”

“BİR METİN VURAL GİDER, BİR METİN VURAL GELİR”

AK Parti Bolu 3.sıra milletvekili adayı olan Metin Vural ise “Biz bütün zalimler bir oldu Bolu’yu Türkiye’yi yıkmaya kalktılar. Karşılarında bir tek Recep Tayyip Erdoğan durdu. Köroğlu’nun torunları sizler bu bayrağı Allahın izniyle indirmediniz. Hepinizden Allah razı olsun. Dün zafer yürüyüşümüzde dedi ki bu seçim sadece Türkiye’yi değil bütün ümmeti ilgilendiren seçim dedik. Türkiye sokağa dökülecek, Bolu ellerinde Türk bayrağıyla sokağa dökülecek. Kudüs sokağa dökülecek, Doğu Türkistan,  Karabağ sokağa dökülecek. Çünkü dünyanın bütün mazlumların tek ümidi Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan’dır. Metin Vural’ın vekil olmasının ya da olmamasının önemi yok. Çünkü biz öncelikle liderimize sahip çıktık. Hepinizden Allah razı olsun. Bir Metin Vural gider, bir Metin Vural gelir.” ifadelerini kullandı.

“SİZ HAKKIN YANINDA DURDUNUZ”

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, herkese yürekten teşekkür ederek, “Köroğlu’nun torunları ayakta. Biliyoruz ki ümmet ayakta. Siz hakkın yanında durdunuz. Sizin ümmetin yanında siz milletin siz adaletin siz bu ülkeye racon kesenlere bu ülkeye karşı tank yürütenlere karşı siz Pensilvanya’ya karşı durdunuz. Size yürekten teşekkür ediyoruz. Belki yoruldunuz ama hiç eğilmediniz. Bu milletin umudu kaderimiz onun kaderi dediğimiz Anadolu coğrafyasının yağız delikanlısı reisimiz Recep Tayyip Erdoğan dedi ki ‘Ben aynı Köroğlu torunları gibi sadece rabbimin önünde eğilirim’ dedi. Bizi rabbimizden başka eğdirmeyen milletimize teşekkür ediyoruz. Vakit Türkiye vakti dedik, vakit Bolu vakti dedik. İşte dik durma vaktiydi. Dik duran Köroğlu’nun torunlarına tekrar teşekkür ediyoruz. AK Parti siyasi arenaya çıktığında Sayın Reisimiz demişti ki ‘siyasetin tek güvenli limanı ahlaktır’. Biz ahlaklı siyaset adam gibi siyaset yaptık. Er kişi gibi hareket ettik bel altı siyaset yapıp kahpece saldırmadık. Birilileri bu ümmetin çocuklarına saygısızlık yaptı ama AK Parti ahlaklı siyasetten vazgeçmedi. Biz sizlerle birlikte dürüst siyasetten vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

“SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”

Kutlamada son konuşmayı Bolu’nun ilk kadın milletvekili olan Arzu Aydın yaptı. Aydın, “Biz reisimize seni başkan yapacağız derken sözü çoktan vermiştik. Sözümüzü tutmamızı nasip eden rabbimize şükürler olsun. Biz inanmıştık. Biz her karanlık gecenin bir sabahı olacağına inanmıştık. Biz sabrın sonu selamettir demiştir. Karanlık gecelerimizi aydınlık eden rabbimize hamdolsun. Eğer arkanızda çok güçlü dimdik duran bir teşkilat varsa orada bereket vardır. Biz bu süreçte hep dost biriktirdik. Biz ailemizle beraber olmaktan onların evladı, ablası, annesi olmaktan gurur duydum. Biz uzun ince bir yola çıkmıştık. Arkamda bu orduyla bir kadın vekil Bolu’da nasıl oluru göstermek için rabbim sözümüzü tuttuğumuz için şükürler olsun.” şeklinde konuştu.

Etiketler: