Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

2 SANIĞA 6 YIL 10 AY 15'ER GÜN HAPİS

2 SANIĞA 6 YIL 10 AY 15'ER GÜN HAPİS
Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında haklarında dava açılan 2 sanığa 6 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezası verildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 4 ayrı duruşmaya, tutuklu sanıklar Hasan Avcı ve Halil Etleç ile tutuksuz sanıklar N.K ve S.D. ile avukatları ve yakınları katıldı.

Görülen ilk duruşmada örgütün finans kaynaklarından Bank Asya'ya destek olduğu ve örgüte ait sendikaya üye olduğu iddia edilen N.K'nin yargılanmasıyla devam edildi.

Cumhuriyet savcısı, "silahlı terör örgütüne üyeliğinin" sabit olduğu gerekçesi ile sanığın 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Sanık, suçsuz olduğunu ifade ederek beraatını istedi. Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı silahlı terör örgütüne üyelik suçlamasının gerçekleşmediği gerekçesi ile N.K.'nin beraatına karar verdi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir başka duruşmada ise S.D. hakim karşısına çıktı.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanığın silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasının sabit olduğu gerekçesi  ile 7.5 yıl ile 15 yıl arasında cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı Sinan Barut, müvekkilinin üzerine atılı suçlamalar ile hiçbir ilgisinin olmadığını savundu. Mahkeme heyeti, sanık hakkında her ne kadar silahlı terör örgütü üyeliği suçlaması ile dava açılmış ise de S.D'nin suç işlediğine dair delil elde edilemediği için beraatına karar verildiğini açıkladı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bir başka duruşmada ise tutuklu sanık Hasan Avcı'nın yargılanmasına devam edildi.

Örgütün gizli haberleşme uygulaması ByLock ile AndChat isimli uygulamaları kullandığı iddiası ile FETÖ/PDY üyesi olmak suçlaması ile hakkında dava açılan Avcı, duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden SEGBİS aracılığı ile katıldı.

 Duruşmada, tanık olarak dinlenen M.E.G. "Ufuk isimli şahısla Bolu'da bulunduğum süre içinde Tarık isimli bir şahsın sohbet toplantılarına. 4-5 defa katıldım. Tarık isimli şahıs Fetullah Gülen'i övücü videolar izletmişti ancak bu olay yalnızca bir kez oldu. Bu görüşmelerden birinde Hasan Avcı’yı da gördüğüm doğrudur. Ben Hasan’ı bu toplantılarda bir kez gördüm." şeklinde konuştu.

Avcı ise, tanık beyanlarını kabul etmediğini dile getirerek, "Ben spor antrenörlüğü yapıyordum. Tarık isimli şahıs benden spor dersi almak istemiş bunun karşılığında da bana KPSS dersi verebileceğini belirtmişti. Ufuk ve tanık arkadaşımdı. Onlar da KPSS'ye hazırlanıyorlardı. Tarık isimli şahıstan ders aldıklarını söylemişlerdi. Ben de onlarla birkaç kez görüştüm. Son görüşmemizde Fetullah Gülen videosu izletmek isteyince bir daha gitmedim." dedi.

Tanık ve sanık beyanlarının ardından mütalaasını sunan Cumhuriyet savcısı, sanığın 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Hasan Avcı'nın 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vererek hükümle birlikte tahliyesine karar verdi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir başka duruşmada da tutuksuz sanık Halil Etleç'in yargılanmasına devam edildi.

Cumhuriyet savcısının mütalaasında 7.5 yıl ile 15 yıl arasında cezalandırılmasını talep ettiği sanık Etleç, suçsuz olduğunu savundu.

Arandığını öğrendiğinde polise kendisinin teslim olduğunu belirten Etleç, "Kaçma şüphem yoktur. 18 aydır tutukluyum. Tahliye kararı verilirse askere gideceğim. Mahkemeden tahliyeme ve beraatımı istiyorum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, ByLock iletişim kayıtları ve mesaj içerikleri ile diğer delillerin de değerlendirildiğinde sanığın silahlı terör örgütü üyesi olduğuna kanaat getirdiklerini belirterek, Etleç'in 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası sile cezalandırılmasına hükmederek, hükümle beraber tahliyesine karar verdi.

 

 

 

Etiketler: