Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

%97 ile Bolu İl Sağlık Müdürlüğü birinci oldu

%97 ile Bolu İl Sağlık Müdürlüğü birinci oldu
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Ocak 2018 dönemin ait İllere göre E-reçete oranları yayımlandı. E-Reçete iller arası Ocak 2018 döneminde %97 ile Bolu İl Sağlık Müdürlüğü birinci oldu.

 

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, illere göre e-reçete kullanım oranlarını açıkladı. Yayımlanan verilere göre, e-reçete oranı kamu hastanelerinde ortalama yüzde 87 seviyesine ulaştı. Sağlık Bakanlığı bu oranı yüzde 95’in üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Bilindiği üzere; SGK tarafından sahte reçete, gereksiz tetkik ve muayene gibi suiistimallerin önüne geçilebilmesi hedefleriyle hayata geçirilen e-reçete sistemi 1 Temmuz 2012 tarihinde fiilen uygulanmaya başlanmış ve 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle de zorunlu hale getirilmişti.

En yüksek yüzde 97, en düşük yüzde 57

Elektronik imzalı e-reçete yazılan en yüksek oranlı iller, yüzde 97 ile Bolu ve Tokat. Bu illeri yüzde 94 ile Adana, yüzde 93 ile Kayseri ve Kocaeli takip ediyor. En düşük oranlı il ise Kırklareli ve Erzurum oldu. Kırklareli ve Erzurum’da yazılan reçetelerin yüzde 57’si elektronik imzalı e-reçetelerden oluşuyor. Diğer illere göre en düşük e-reçete yazılan iller; %58’er oranıyla Malatya, %63 Sivas ve % 65 ile Mardin.

Etiketler: bolu il saglik mudurlugu