Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İSTİKLAL ŞAİRİ MEHMET AKİF ANILDI

İSTİKLAL ŞAİRİ MEHMET AKİF ANILDI
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve M. Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda bir program düzenledi.


Programa Vali Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Aydoğan Budakçı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, daire amirleri şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Yazıcı’nın, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın akabinde ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif’ temalı yarışmaların ödül törenine geçildi.

İstiklal Marşı’nı 10 kıta ezbere okuma yarışmasında 1. olan Sakarya İlkokulu’ndan Belinay Akkavak, 2. olan Milli Egemenlik İlkokulu’ndan Muhammet Şamil Kıvanç Şaşmaz ve 3. olan 50. Yıl izzet Baysal İlkokulu’ndan Zeynep Rana Hayka’ya ödülleri Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından verildi.

ÖDÜLÜ ÖĞRETMENİ ADINA MEHMETÇİĞE BAĞIŞLADI

Yarışma birincisi Sakarya İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Belinay Akkavak ödülünü geçen hafta kaybettiğimiz öğretmeni Semra Turan’ın anısına aldığını belirterek, ödülünü öğretmeninin adına Afrin’de görev yapan Mehmetçiğe bağışladı.

Resim yarışmasında 1. olan Gazipaşa İlkokulu’ndan Rüzgar Çetin, 2. olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan Ozan Töredi ve 3. olan 100. Yıl İlkokulu’ndan Nida Sena Dalga’ya ödülleri Garnizon Komutanı Aydoğan Budakçı tarafından verildi.

Şiir yarışmasında 1. olan Köroğlu Ortaokulu öğrencisi Hilal Coşgun, 2. olan Şehit Ozan Özen Ortaokulu’ndan Muhammet Can Kolay ve 3. olan Cumhuriyet Ortaokulundan Fatma İrem Bilen ödüllerini Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın elinden aldılar.

Program, Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu ‘İstiklal ve İstiklal Şairi Mehmet Akif’ adlı oratoryo ve dramatizasyon gösterisiyle devam etti. Dramatizasyonda okul öğretmenleri İhsan İnci, Davut Tuna, Hüseyin Cahit Kara, Sadi Baygın, Ufuk Çiftçi, Kamil Pişmiş, Yunus Eser, Galip Karslıoğlu, İbrahim Öztürk ve İsmail Yılmaz rol aldılar. Ayrıca Sadettin Afacan tarafından seslendirilen kaside büyük beğeni topladı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve M. Akif Ersoy’u Anma Günü programını hazırlayan Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrenciler, davetliler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

 

 

Etiketler: