Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU TAKIM İNŞALLAH LİGİ İSTENİLEN YERDE BİTİRECEKT

“BU TAKIM İNŞALLAH LİGİ İSTENİLEN YERDE BİTİRECEKT
Boluspor, Spor Toto 1’inci ligin 27’inci haftasında kendi sahasında Çaykur Rizespor’a 1–0 mağlup oldu. Maçın ardından Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar ve Çaykur Rizespor teknik direktörü İbrahim Üzülmez açıklamalarda bulundu.

Spor Toto 1. Lig'in 27. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'a 1-0 yenilen Boluspor'un teknik direktörü Sait Karafırtınalar, "Oynanan oyun, kalan 7 maç için çok umut verici. Bu takım inşallah ligi istenilen yerde bitirecektir." dedi.

Karafırtınalar, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarına teşekkür ederek, onlara galibiyet yaşatamadıkları için üzgün olduğunu söyledi.

Çok güzel pozisyonlara girmelerine rağmen gol atamadıklarını anlatan Karafırtınalar, "İçeride oyuncularla da konuştum. Sadece birinciyle makas biraz açıldı ama ikincilik orada duruyor. 7 tane maçımız var. Oynadığımız periyot çok zordu. En zor periyodu oynadık. Deplasmanda 2 tane ağır sahada oynadık. O fizik yorgunluğunun üzerine bu sahada Rizespor gibi bir takımla karşılaşmak kolay değil." diye konuştu.

Karafırtınalar, geride kalan sıkıştırılmış periyotta Çaykur Rizespor'un rakiplerinin çok zorlu olmadığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama bunun bahanesi yok. Ona rağmen tek kale oynadık diyebilirim. Yediğimiz bir golle 1-0 mağlup olduk. 2 tane direkten dönen topumuz var. Oynanan oyun, kalan 7 maç için çok umut verici. Bu takım inşallah ligi istenilen yerde bitirecektir."

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ

Ligin lideri Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İbrahim Üzülmez ise çok zorlu bir takıma karşı oynadıklarını belirtti.

Boluspor'un özelikle orta sahada topa hükmedebilecek ve organize atak geliştirebilecek bir takım olduğunu vurgulayan Üzülmez, "Son haftalarda da çıkışta olan bir takıma karşı oynadık. Hakikaten oyun içerisinde bizleri zaman zaman çok zorladılar ama bazı maçlar vardır, hücumu çok fazla yapmasanız, iyi bir defans yaparak kazanabilirsiniz. Uzun lig maratonunda bu tür maçlar da vardır. İşte o maçtan bir örnek verdik biz bugün." şeklinde konuştu.

Futbolcularının savunmada ortaya koyduğu performansın kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Üzülmez, şöyle devam etti:

"Son haftalara baktığınız zaman, gol atma konusunda sıkıntı yaşamayan bir Boluspor karşısında bu kadar dirençli bir şekilde formasını, armasını terleten futbolcularımı yürekten kutluyorum. Çok önemli bir galibiyet bizim için. Bu bizleri çok mutlu etti ama uzun lig maratonunda daha yapmamız gereken çok şey var. Bundan sonra da aynı ciddiyet içerisinde sahadaki mücadeleyi kaybetmeden, gevşemeden, o moral ve motivasyonu üst seviyede tutarak hedeflerimize ulaşmak istiyoruz."

"SÜPER LİG KAPSINI ARALADIK"

Ligde geldikleri konumda Süper Lig kapısını araladıklarını belirten Üzülmez, şunları söyledi:

"Biz kapıyı araladık ama bu kapıyı araladık deyip de biraz gevşersek bazen o gevşemeler size fazlasıyla pahalıya mal olur. Avantaj yakaladık mı? Evet yakaladık ama siz gidip kendi sahanızda bir Adanaspor maçını kazanamadıktan sonra bu maçın çok fazla önemi olmuyor. Dolayısıyla kendi sahamızda oynayacağımız 4 tane maçı en iyi şekilde bitirirsek deplasmanlardan da maksimum puan toplarsak hedefimize ulaşacağız. Bir avantaj yakaladık ama lig daha bitmedi. Bu uzun maratonda daha 21 puan var. Bu 21 puan da çok önemli."

 

Etiketler: