Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Geçmişten günümüze, Türk Kadını” - BOLU

 “Geçmişten günümüze, Türk Kadını” - BOLU
Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanlığı Asena Birimi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İzzet Baysal Caddesi Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanlığı önünde “Geçmişten günümüze, Türk Kadını” fotoğraf sergisi düzenledi.


Haber: Aslı Akış

Sergide Tomris Han, Nene Hatun, Kara Fatma gibi Türk Tarihinin kahraman kadın figürleri ile terörle mücadele de ve 15 Temmuz hain saldırısında şehit olan kahraman kadın asker ve polislerimiz tanıtıldı. Sergide ayrıca hunharca saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden Özgecan Aslan ve kadına şiddet görselleri de yer aldı. Sergiye vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gösterildi.

Sergide konuşan Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanlığı Asena Birim Başkanı İrem Akça; Amaçlarının tarihte ve günümüzde büyük bir kahramanlık sergilemiş Türk Kadınının isteyince neler başarabileceğini ne büyük kahramanlıklar sergileyeceğini Bolu halkına göstermek olduğunu ifade etti. Akça; “Ülkü ocakları Asena birimi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebeti ocak önünde sergimizi açmış bulunmaktayız. Sergimizi açmaktaki amacımız Türk kadınının toplumdaki yerini, Türk kültüründe kadının yerini bir nebze olsun insanlara göstermek, geçmişten günümüze gelen Türk kadın kahramanlarımızı insanlara tanıtmak, 15 Temmuz darbe girişiminde hain saldırı sonucu şehit olan 6 şehit kadın askerimiz, Mardin Midyat saldırısında PKK’lı hainlerin saldırısında şehit olan iki kadın asker şehidimiz, bir uçağın düşmesi sonucu şehit olan 12 silah arkadaşı ile beraber şehit olan Songül Yakut, Songül yakuttan bu günümüze kadar gelen tüm kadınlarımız, şehitlerimiz, kadın kahramanlarımız Özgecan Aslan, Aybüke Yalçın, Neşe Alten şehit öğretmenimiz onları bir nebze olsun Bolu halkımıza tanıtmak ve onlarında bilgi sahibi olmasını sağlamak amacıyla sergimizi açmış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.